Mérő László - Mindenki másképp egyforma - A játékelmélet és a racionalitás pszichológiája

-28%
Mérő László - Mindenki másképp egyforma - A játékelmélet és a racionalitás pszichológiája
4 570 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 290 Ft

A világ bonyolult. Mi, emberek pedig sokfélék vagyunk, ugyanakkor elképesztően egyformák is. Vajon mi következik ebből a látszólagos ellentétből? Az, hogy mindenki másképp egyforma.
Az ember szüntelenül igyekszik olyan döntéseket hozni, amelyekkel a legoptimálisabb eredményt érheti el. A döntések különböző helyzetekben várnak rá, és ezekben a helyzetekben az ember mindig másképp viselkedik - vagyis kevert stratégiákat alkalmaz.
Mindnyájan kevert stratégiákkal játszunk - ennyiben egyformák vagyunk. Ám a stratégiákat mindenki teljesen egyénien keveri - ebből fakad személyiségünk sokfélesége.
Ez a könyv a racionális gondolkodásról szól, jóllehet ilyesmi talán nem is létezik, hiszen az emberi gondolkodás alapvetően nem racionális.
A szerző a szellemi kalandra vágyó olvasók igényeit célozta meg. A könyvet idáig öt nyelvre fordították le: megjelent Németországban - ahol "Az év legszórakoztatóbb tudományos könyve"-díjat kapta -, az Egyesült Államokban, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban.

A kötet új, bevezető fejezettel bővült.

Adatok
ISBN
9789634381297
Kiadó
Tercium
Oldalszám
400
Kiadás éve
2023