Wéber Gábor - Forma-1 A-tól Z-ig

-28%
Wéber Gábor - Forma-1 A-tól Z-ig
5 990 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

4 313 Ft

2010-ben jelent meg a legelső könyvem Autóverseny címmel, ami csokorba szedte az autósportosszakzsargon általános szókincsét angol-magyar viszonylatban. Ezzel a könyvvel részben visszatérek az alapokhoz, de sokkal mélyebb és részletesebb formában, hiszem az elmúlt 13 évben nem csak a technológiai újítások sora bővült, de több F1-es generáció is felnőtt, akik közül szerencsére sokan kíváncsiak a sportág hátterére.

A televíziós közvetítések alatt rengeteg újonnan keletkezett szót magyarítunk sebtiben, ám ezek pontos megfogalmazása néha bonyolultabb egy szimpla tükörfordításnál. Éppen ezért próbáltam rendszerezni az F1 és az autósport jelenlegi alapszókincsét A-tól Z-ig, az a nagyjából 2000 szót és kifejezést, amit a világ minden táján használ és megért, aki az autóversenyzés világában él.

Vannak szavak, amik önmagukért beszélnek, de a legtöbb sportszakmai vagy technikai zsargon mellé részletes magyarázat tartozik, akár iparág történelmi, akár fizikai háttérrel együtt. Mindezt 300 képpel és néhány különleges röntgenrajz segítségével mutatom be a kedves olvasónak!

Adatok
ISBN
9786150188393
Kiadó
Agenc Magyarország Kft.
Oldalszám
208
Kiadás éve
2023