Steve Jobs /Életrajz

-28%
Steve Jobs /Életrajz
6 500 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

4 680 Ft
Részletek
iPod. iPhone. iPad. iTunes. Mac. És egy név mindezek mögött: Steve Jobs. Az Apple-vezér és Pixar társalapító elso hivatalos életrajza egy nem mindennapi ember életébe enged betekintést.

A könyv írója az elmúlt két év során több, mint negyven alkalommal beszélgetett Steve Jobsszal. Ezek a beszélgetések szolgáltak a könyv gerincéül, amit tovább színesített vagy éppen árnyalt a több, mint 100 - családtagokkal, barátokkal, ellenségekkel, versenytársakkal és kollégákkal készített - interjú. Ezekbol bontakozik ki Steve Jobs eseményekben gazdag élete. Egy olyan emberé, akinek páratlan kreativitása, tökéletesség iránti szenvedélye és fékezhetetlen lelkesedése 6 ágazatot forradalmasított: személyi számítógép, animációs film, zene, telefon, táblaszámítógép és a digitális könyvkiadás.


Egy olyan világban, amelyben a társadalmak a digitális kor gazdaságát építik, Jobs a legnagyobb példakép. Felismerte, hogy a XXI. században az értékteremtés igazán hatékony módja a kreativitás és a technológia összekapcsolása, s ezért olyan vállalatot hozott létre, amelyben a határtalan képzelet egyedülálló mérnöki teljesítménnyel párosul.

Jobs közremuködött a könyv készítésében, de teljesen szabad kezet adott az írónak, sot arról a jogáról is lemondott, hogy a kéziratot nyomdába kerülés elott átolvassa. Kifejezésre juttatta, hogy vele és az életével kapcsolatban nincs tabutéma, sot ösztönözte az embereket, hogy oszintén nyilatkozzanak róla: "Sok dolgot követtem el, amire nem vagyok büszke. Mint például, hogy teherbe ejtettem a barátnomet 23 évesen, és ezt nem is kezeltem a legszebben." - mondta. "De nincs semmi olyan sötét titkom, ami ne kerülhetne felszínre."

Jobs nyíltan - sot néha már brutális oszinteséggel - beszél munkatársairól és versenytársairól. A barátai, ellenségei és kollégái pedig kendozetlenül nyilatkoznak szenvedélyeirol, félelmeirol, megalkuvást nem turo tökéletesség utáni vágyáról, gonoszságairól és a mindent ellenorizni akaró megszállottságáról - azaz mindazokról a dolgokról, amiknek eredményeképpen a nevéhez fuzodo korszakalkotó dolgok megszülethettek.

Jobs a vele kapcsolatba kerüloket könnyen az orületbe tudta kergetni. De személyisége annyira elválaszthatatlan a nevéhez fuzodo újításoktól, ahogy az Apple számítógépe az operációs rendszerétol. Így Steve Jobs élettörténete egyszerre példaértéku és tanulságos, tele leckékkel innovációról, jellemrol, vezetésrol és értékekrol.

Walter Isaacson az Aspen Intézet vezérigazgatója, aki korábban a Time foszerkesztoje és a CNN elnöke volt. Olyan sikerkönyvek írója, mint az Kissinger életrajz és az Einstein: egy zseni élete és világa.
Adatok
ISBN
9789633040652
Kiadó
HVG KIADÓ
Oldalszám
642
Kiadás éve
2016