Samuel Graydon - Einstein téren és időn át

-28%
Samuel Graydon - Einstein téren és időn át
6 995 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

5 036 Ft

FIZIKUS. ZSENI. CASANOVA. LÁZADÓ. PACIFISTA. SZUPERSZTÁR.

Vajon ismerjük Einsteint? Gondoljuk újra, ki is volt ő!

Az arcát mindenki ismeri, a neve egyenlő a zsenialitással. Önmagánál nagyobb dolgok jelképévé vált: szimbolizálja a tudományos haladást, az emberi elme nagyszerűségét, sőt a korét, amelyben élt. 1999-ben a Time magazin az "évszázad emberévé" választotta.

De ki is volt valójában Einstein?

A Nobel-díjas fizikus nevéhez fűződik a relativitáselmélet kidolgozása, a híres E = mc2 képlet, de számtalan olyan tudományos igazságot is előrevetített, amelyeket ő maga sem tudott teljesen elhinni (ilyen például a fekete lyuk). Találkozott Charlie Chaplinnel Hollywoodban, róla nevezték el a 99-es rendszámú, erősen radioaktív elemet (einsteinium), az FBI 1400 oldalas aktát gyűjtött össze róla...

Samuel Graydon könyvében a történelem leghíresebb tudósát kelti életre. Mesél Einstein elfeledett lányáról, a tudós szökéséről a nácik elől, szerelmes levelekről, valószínűtlen találmányokról, a depressziós papagáj, Bibo felvidításáról, az izraeli elnöki pozíció visszautasításáról, a tudományt megváltoztató felfedezésekről és gondolatkísérletekről... 99 felejthetetlen történetet tudhatunk meg arról az emberről, aki leginkább felkavarta a 20. századi fizika állóvizét, s újradefiniálta, hogyan tekintünk ma az univerzumra és a benne elfoglalt helyünkre.

Adatok
ISBN
9789635098217