René Guénon - A szent tudomány szimbólumai

-28%
René Guénon - A szent tudomány szimbólumai
5 999 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

4 319 Ft

"A szimbolizmus lényegében a különböző valóságrendek közötti megfeleléseken alapul, de nem minden megfelelés analogikus. Itt az analógiát kizárólag a legmélyebb értelmében értjük, vagyis a hermetikai formula szerint: annak kapcsolata, ami lent van, azzal, ami fent van, mely kapcsolatban a két tag ellentétes értelemmel rendelkezik. Ez olyan világosan és olyannyira nyilvánvalóan van beleírva a szimbólumokba, hogy meglepő, hogy sokszor észrevétlen maradt még azok előtt is, akik előszeretettel hivatkoznak ezekre a szimbólumokra, de képtelenek megérteni és helyesen értelmezni azokat."
René Guénon

René Guénon óriási jelentőségű tanulmánygyűjteményében a metafizikai tradíció talapzatáról kiindulva elemzi az olyan alapvető szimbólumokat, mint a tengely, a szív, a barlang vagy a híd - hogy csak párat említsünk a 75 tanulmány témájából.
A tárgy mindig meglepő, a hang lebilincselő, a gondolkozás éles és gyors, a következtetés eddig nem sejtett összefüggéseket nyit meg, az igazságérzet meg nem vesztegethető, a tudás oly lenyűgöző, gazdag és sokoldalú, hogy aki egyszer megértette szándékát, megbűvölve kénytelen követni - írja Hamvas Béla Guénon munkásságáról, műveiről.
A szimbólumok mély értelmét és egyetemes igazságát megvilágító válogatáskötet a maga teljességében magyarul most olvasható először.

Adatok
ISBN
9789634798699
Kiadó
Helikon
Oldalszám
465
Kiadás éve
2023