Patrick J. Buchanan - Churchill, Hitler és a "szükségtelen" háború

-28%
Patrick J. Buchanan - Churchill, Hitler és a "szükségtelen" háború
6 990 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

5 033 Ft

A szerző arra a manapság mindenkit foglalkoztató kérdésre keresi a választ, hogy vajon elkerülhető-e egy egész világot lángba borító háború, s történelmi analógiaként a 20. század két nagy háborúját, az I. és II. világháborút vizsgálja, miközben - a szerző véleménye szerint - ezek elkerülhetők lettek volna. De hogyan? Erre a kérdésre, mint egy rejtvényfejtő bogozza ki a szálakat, s próbálja eközben a történelem útvesztőiben eligazítani az olvasót.
Mi tortent azokkal a nemzetekkel, amelyek egy evszazaddal ezelott meg uraltak a vilagot? Patrick J. Buchanan amellett ervel, hogy a brit allamferfiak es foleg Winston Churchill hibai okoztak a nyugat halalos sebeit.
o az elso hiba a brit belso kabinetnek az a titkos dontese volt 1906-ban, hogy nemet-francia haboru eseten brit hadsereget kuldenek at a la Manche-csatornan, hogy beavatkozzon. ha a nemet csaszar tudta volna, hogy a brit birodalom harcot vallal Franciaorszagert, hatarozottabban lepett volna fel, hogy megallitsa a haboruba sodrodast 1914 juliusaban.
o a masodik hiba a bosszuallassal terhes versailles-i bekeszerzodes volt, amely sulyosan megcsonkitottanemetorszagot, s nemetek millioit helyezte cseh es lengyel fennhatosag ala, megsertve a fegyverszuneti felteteleket es Woodrow Wilson 14 pontjat.
o a harmadik hiba az a brit dontes volt, hogy behodoltak az USA kovetelesenek, es eltaszitottak maguktol a 20 eve huseges japan szovetsegest.
o a negyedik bakloves az az 1935-os dontes volt, hogy megbuntetik Italiat etiopiai gyarmati haborujaert. London lerombolta Britannia, Franciaorszag es Italia stresai frontjat, amelyet Mussolini kovacsolt össze Nemetorszag fekentartasara, es Mussolinit belekergette Hitler karjaiba, akit valojaban megvetett.
o a legsulyosabb hiba pedig az az 1939. marcius 31-i hatarozat volt, amely szerint a britek haborus garanciat vallaltak a lengyel ezredesek rendszerenek, amely szerepet vallallt Csehszlovakia feldarabolasaban.
Mindazonaltal Churchillnek abban biztosan igaza volt, hogy a haborut, amelyben benne voltak, ,,szuksegtelen" haborunak kell nevezniuk.

Adatok
ISBN
9786156280138
Kiadó
Rubicon Intézet Nonprofit Kft.
Oldalszám
408
Kiadás éve
2022