Ne olvass híreket! - Rolf Dobelli

-29%
Ne olvass híreket! - Rolf Dobelli
4 699 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 350 Ft

 Szevasztok, a nevem Rolf, és hírfüggő vagyok."Rolf Dobelli úgy nőtt föl, ahogy nagyon sokan az ő korosztályában: reggel a család a friss újsággal kezdte a napot, napközben meghallgatták a rádióban a híreket, majd este következhetett a tévéhíradó. Később, az internet megjelenésével Rolf boldogan vetette bele magát a hírportálok végtelen univerzumába. Éveken át nem is tudatosult benne, hogy függő, mígnem egy nap, több tízezer órányi hírfogyasztás után feltett magának két kérdést: "Most már jobban érted a világot?", "Jobb döntéseket tudsz hozni?" A válasz kijózanító volt.


2010-ben Rolf Dobelli úgy döntött, nem követi többé a híreket. Tapasztalatairól először saját honlapján, majd 2013 áprilisában a The Guardian szerkesztősége előtt számolt be részletesen. Az előadásból írt online cikk hatalmas port kavart.


A Ne olvass híreket! rövid, olvasmányos fejezetekben tárja fel előttünk a hírek mérgező hatásait. Dobelli rámutat, hogy a rendszeres hírfogyasztás rontja a koncentrációs képességünket, megbetegíti a testünket, árt a lelki békénknek, és eltereli a figyelmünket az igazán fontos dolgokról. A könyv tanácsait követve azonban akár már ma belevághatunk a hírdiétába, és minden nappal közelebb kerülhetünk a teljes hírmentességhez. És hogy mit nyerünk mindezzel? Elsősorban rengeteg pluszidőt, nyugodtabb mindennapokat és koncentráltabb figyelmet. Hosszú távon pedig megszabadulhatunk a szorongástól, tudatosabbá, boldogabbá válhatunk, és mindehhez csak egyetlen dolgot kell megtennünk: hagyjunk fel a hírfogyasztással egyszer és mindenkorra!

A tartalomból:

- Utam a hírdiétához

- A hír az a szellemnek, ami a cukor a testnek

- A hírfogyasztás időpazarlás

- A hírek beszűkítik az értelmet

- A hírek megmérgezik a testet

- A hírek akadályozzák a gondolkodást

- A hírektől passzívakká válunk

- A hírek manipulálnak bennünket

- A hírek megölik a kreativitást

- A hírek támogatják a terrorizmust

- A hírek megzavarják a lelki nyugalmunkat

Adatok
ISBN
9789636042257
Kiadó
Libri Könyvkiadó Kft.
Oldalszám
213
Kiadás éve
2024