Nagy Henriett - Lehetnénk-e boldogabbak?

-28%
Nagy Henriett - Lehetnénk-e boldogabbak?
3 900 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

2 808 Ft

Egy nagyon szerethető és olvasható nyelven megírt, hatalmas tudásbázisra épülő, tudományos megalapozottságú életkalauz, amely a tévhitek eloszlatását legalább annyira fontosnak tartja, mint a gyakorlati tanácsadást hatékony példák és kreatív feladatok révén.
Dr. Nagy Henriett nem akarja egy "végy fel rózsaszín szemüveget" viselkedésváltoztatással eltorzítani a világlátásunkat: klinikusként az élet árnyékos oldalát is ismeri, ahol ez nem viselhető. És ettől olyan különleges a kötet, hogy gyakorló szakemberként, az emberi érzelmek kutatójaként és egyetemi oktatóként integrálni tudja a tudományos ismereteket a mindennapi realitással, a boldogságkeresés útjait olykor a hétköznapok terheinek a túlélésével. Amiért pedig számomra kiváltképp kedves és hiteles: az internet és a könyvesboltok tömve vannak a hirtelenlett "szakértők" műveivel. Szexuálpszichológusként szoktam ezt a példát hozni, hogy mitől érzi magát valaki hozzáértőnek például egy lap indításakor: "Divathoz értesz?" Nem. "Főzni tudsz?" Nem. "Szexeltél már életedben?" Igen. "Szuper, akkor te leszel a szexrovat tanácsadója!"
Na, ez a kötet pont emiatt emelkedik ki magasan a többi közül, mivel amit nyújt, az valóban a tudomány.
Dr. Hevesi Krisztina, az ELTE PPK adjunktusa
Vajon a nők vagy a férfiak boldogabbak?
Hogyan lehet boldog annyi nehéz sorsú ember?
Miért nem merünk örülni a sikereinknek?
Milyen célokat érdemes kitűznünk, hogy elégedettebbek legyünk az életünkkel?

Azt hisszük, nem lehetünk boldogok, ha nincs párkapcsolatunk, gyerekünk, elég pénzünk, vagy ha már nem vagyunk fiatalok. Netán azt gondoljuk, a jókedvnek meglesz a böjtje vagy hogy csak a kemény munka és a teljesítmény az igazán értékes, a pozitív érzelmek megélése pedig naiv, felszínes dolog. Ez az egyedülálló kötet megcáfolja a boldogságunk útjában álló elképzeléseinket, és bemutatja, hogyan lehetünk elégedettebbek az életünkkel.
Dr. Nagy Henriett klinikai szakpszichológus és egyetemi oktató könnyen érthető formában, tudományos tényekkel és izgalmas példákkal illusztrálva foglalja össze a pozitív pszichológia boldogsággal kapcsolatos legérdekesebb tapasztalatait. A fejezetek végén megfogalmazott kérdések segítségével újragondolhatjuk viszonyulásunkat a boldogsághoz, a könyvben található feladatok gyakorlásával pedig növelhetjük boldogságszintünket.


Dr. Nagy Henriett klinikai szakpszichológus, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának oktatója. Fő érdeklődési területei a pozitív pszichológia és az érzelmi intelligencia. Személyiségpszichológia, klinikai pszichológia és pozitív pszichológia témakörökben tart egyetemi kurzusokat. Rendszeresen publikál hazai és nemzetközi szaklapokban. A pozitív pszichológia alkalmazása a klinikai és egészségpszichológiában címmel egyetemi tankönyvet írt, a HVG Pszichológia Extra rendszeres szerzője. Egyetemi munkája mellett egyéni konzultációk keretében relaxációs és szimbólumterápiás gyakorlatokat vezet, illetve pozitív pszichoterápiás tanácsadást végez. A Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület tagja.

Adatok
ISBN
9789635650101
Kiadó
HVG KIADÓ
Oldalszám
231
Kiadás éve
2020