Makai Máté - Az Atlantis felemelkedése

-31%
Makai Máté - Az Atlantis felemelkedése
3 990 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

2 765 Ft

Makai Máté ravasz irodalmi hacker. Disztópikus fantáziái ijesztően friss valóságba kódolják az olvasót. Kilenc novellája egy-egy nagyon is lehetségesnek tűnő technikai jövővel manipulál. Hogyan működik a közösség váratlan szituációkban, természeti, társadalmi katasztrófák idején? Szereplői olyan etikai dilemmákkal szembesülnek, mint digitális kirekesztés, a halhatatlanság politikai és családi vetületei, gyász és szexualitás, ideológiai divatok, terror, kapcsolati magány, a programozható élet és a vallás mediális lehetőségei. Civilizációs kérdéseink visszhangoznak a szakadék széléről, ahol maszk nélkül meglepően jó a levegő.

- Apám pötyögtet otthon - mondja.
- Megint? - A pötyögtetés annyit tesz, valami para van az államigazgatásban, vagy lesz. A legutóbbi pötyögtetést követő napokban vakító, hajnali fényjelenségre ébredtünk.
- Az Atlantis szerződéseivel van valami.
- Mi közötök az Atlantishoz? Még csak nem is itt van a központja. Hanem Írországban.
- Attól még helyi cégről beszélünk. A kapcsolatok, a mérnökök, a tervezők. De nem sokat mondott apám.
- De mit?
T. elgondolkodik, talán a következő lépésen, talán máson. Be van fosva.
- Pletykák keringenek arról, hogy valójában gajra ment az Atlantis teljes szerverparkja. Árnyékolási gondok voltak.
- Ez hogy lehetséges?
- Hamar álltak fel a rendszerek, és nem volt vetélytárs. A keleti hatalmakkal, Kínával, Oroszországgal volt ugye a nem-működési különegyezmény, de 98%, hogy ezek ennek ellenére üzemelnek.
Erre mondta a húgom, hogy ha bukja a felépített közösségimédia-profilrendszerét, amin évek óta dolgozott, akkor inkább Kínába költözik. Apám szerint menjen csak, de készüljön rá, hogy élete végéig maszkot hordhat. 

Adatok
ISBN
9789634683148
Kiadó
PESTI KALLIGRAM KFT.
Oldalszám
269
Kiadás éve
2022