Maggie Shipstead - A nagy kör

-28%
Maggie Shipstead - A nagy kör
5 999 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

4 319 Ft

"Zseniálisan felépített és elképesztően szórakoztató; ez a regény ugyanolyan ambiciózus, mint a hősnői - és nem vall kudarcot."
Kirkus Reviews

"Nagyszabású utazás, mely a szesztilalom idejétől a második világháborún át, Montanától Los Angelesig, Londontól Új-Zélandig, egészen korunk Hollywoodjáig tart. Az olvasó minden percét élvezni fogja."
People

"Elsöprő erejű, fordulatokkal, színekkel teli könyv... Shipstead olyan író, aki képes élénken megidézni bármit, amit csak akar, és bevonja az olvasót az általa teremtett világokba... Marian Graves olyan valóságos karakter, hogy kétszer is rákerestem a Google-ön, hogy ellenőrizzem, valóban élt-e."
Financial Times

1914-ben lángra kap a Josephina Eterna luxus-óceánjáró. Addison Graves, a hajó kapitánya újszülött ikergyerekeivel elmenekül a süllyedő hajóról, a felesége azonban nem éli túl a katasztrófát. A kapitányt hosszú börtönbüntetésre ítélik, a gyerekeket, Mariant és Jamie-t pedig a Montana állambeli Missoulában élő léha nagybátyjuk neveli.
Egy alkalommal a kislány találkozik a városon átutazó, rozoga biplánnal közlekedő pilótapárossal, és ezzel megpecsételődik a sorsa: menthetetlenül beleszeret a repülésbe. Tizennégy évesen egy gazdag szeszcsempész veszi pártfogásába, aki fizeti a repülőleckéit, sőt egy repülőgépet is vásárol. Ennek persze ára van, ami egész életében kísérti majd Mariant, de csak így teljesülhet az álma, hogy az Északi- és a Déli-sark fölött átrepülve megtegye a nagy kört, és megkerülje a Földet.
2014-ben Los Angelesben Hadley Baxter színésznő egy film zárójelenetében a főszereplőt, Marian Gravest alakítja, és fékezhetetlenül szorong. Kétéves volt, amikor a szülei repülőgép-szerencsétlenségben meghaltak, és az egyetlen élő rokona, szoknyavadász nagybátyja, a producer Mitch nevelte fel. Hollywood forgatagában azonban nem könnyű felnőni. Az, hogy megformálhatja Marian karakterét, a lehető legjobbkor jött számára. Hadley beleássa magát a híres aviátor történetébe, és meglepő párhuzamokat talál...
Egy évszázad választja el őket, a sorsuk mégis összefonódik: két bátor és elszánt nő, akiknek egy férfiak uralta világban kell érvényesülniük.

Adatok
ISBN
9789634339403
Kiadó
Libri Kiadó
Oldalszám
628
Kiadás éve
2022