Maczó Péter - A tipografikáról

-28%
Maczó Péter - A tipografikáról
7 475 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

5 382 Ft

 

Észre sem vesszük, de életünket szöveges információk között éljük le, és azok hatnak mindennapjainkra. Az írás/olvasás sokezer éves gyakorlata közismert tény. Olyan tudás, amelyre akkor is szükségünk van, ha úgy gondoljuk, mi magunk nem vagyunk tipográfusok. Korunk általánossá vált íróeszköze a számítógép. Ezt használjuk írógép helyett, ezzel levelezünk az interneten. Programjai számos - nyomdai kivitelezésre kész - betűtípust kínálnak, és a felhasználó (olykor laikus szerző) ihletett pillanatában "szép" művek alkotására is képesnek érzi magát... Ebben nyújt segítséget Maczó Péter tipográfus, könyvtervező művész gyönyörű kötete.

Tipográfia? Ne firtassuk e szó eredetét, mindenki tudja, miről van szó, s ha nem, akkor is bátran műveli... Humán gyógyászatban is otthon vagyunk: adjon egy szikét, megműtöm!
Aki betűkkel operál, sokkal több kárt tehet - igaz, fájdalommentesen. Senki sem hal bele, de a vizuális kultúrát állandó atrocitások érik.
Print és web, egyre megy.
Az írásbeliség örömét követően modern, digitális világunkban a szövegkomponálás ambuláns módon nehezen kezelhető.
A betű alapvető morféma, de egy szó nem csak kifejezheti a szándékot, meg is erősítheti azt. A világ tágulása több figyelmet kívánna, és talán azoknak, akik értik, ez egyértelmű, akik nem, azoknak rácsodálkozást kínálhat e könyv.

Adatok
ISBN
9789635094066
Kiadó
Scolar
Oldalszám
264
Kiadás éve
2021