Lontai Léna - Sebzett pillangó

-31%
Lontai Léna - Sebzett pillangó
4 999 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 464 Ft

"Történet a mélyszegénység kiszolgáltatottságából a szabadsághoz vezető útról." - Mátrai Szilvia, írónő

"Ez a könyv önelfogadást és önbecsülést tanít, miközben minden oldala olyan izgalmat rejt, hogy letehetetlen." - Bucsi Mariann, írónő

"Cigánynak születni már önmagában küzdelem!" - Danó Éva, szociális munkás

Tehetséges és gyönyörű.
De a világ ellene dolgozik.

Evelin félig roma, félig magyar. Budapest legszegényebb kerületében él beteg édesanyjával, aki anyagilag nem képes támogatni a lányt. Mégis mindent megtesz, ami erejéből telik, hogy Evelin a képességeinek megfelelő iskolába kerüljön, és hogy kikezdhetetlen értékeket ültessen el a lányában.

Minden jól alakul, Evelin kiszakad a visszahúzó közegből, de édesanyja egészségi állapota miatt hamarosan olyan döntésre kényszerül, amely minden reményét porrá zúzhatja: alig tizennyolc évesen áruba bocsátja a szüzességét, és eladja magát egy sugar daddynek.

A kitartója ismert politikus, aki egyre inkább ragaszkodik a lány társaságához, és egy jobb élet lehetőségével kecsegteti. Evelinnek azonban rá kell jönnie, hogy a jómódot a férfi mocskos ügyletei biztosítják, és ha így él tovább, akkor anyja szavát veszi semmibe. Ebből a helyzetből szabadulnia nagyon nehéz, és olyan emberek segítségét kell kérnie, akikben talán kár megbíznia.

Lontai Léna személyes indíttatású és megdöbbentő debütregénye, a Könnyező liliomok után ismét súlyos témával foglalkozik. Valós eseményeken alapuló írásában feltárul a kiszolgáltatott kisebbségi lét egyik kegyetlenül reális oldala, ahol a jó szándék és a tenni akarás a becstelenséggel és a megbélyegzettséggel néz farkasszemet. A fordulatos regény végén megtudjuk, létezhet-e jobb élet Evelin számára egy olyan világban, amely eltiporja a lehetőségeit.

"Felemelő történet, amely megmutatja, hogy a mélységből is lehetséges kiút." - Pap Éva, írónő

"Mesteri érzékkel megírt, komoly témát feldolgozó regény. Szívet facsaró olvasmány!" - Anne L. Green, írónő

Adatok
ISBN
9789635704293
Kiadó
Álomgyár
Oldalszám
346
Kiadás éve
2022