Kovács Zsolt - A Napkirály árnyoldala - Nicolas Fouquet bukása és a Vasálarcos rejtélye

-28%
Kovács Zsolt - A Napkirály árnyoldala - Nicolas Fouquet bukása és a Vasálarcos rejtélye
3 990 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

2 873 Ft

A Napkirályról, XIV. Lajosról elsősorban abszolutizmusa, hódító háborúinak sora, dicsőséges uralkodása és a máig milliók által megcsodált, lenyűgöző Versailles jut eszünkbe. Azonban két ügy kétségtelenül árnyékot vet a Napkirály dicsőséges uralkodására.

Az egyik a sikkasztással vádolt korábbi pénzügyi főintendáns, Nicolas Fouquet szabálytalanságoktól hemzsegő pere és nagyrészt igazságtalan elítélése, aki - miközben akkoriban a királyi kincstár kongott az ürességtől - fényűző életmódjával váltotta ki az ifjú uralkodó ellenszenvét.

A másikról, a francia történelem egyik legnagyobb és máig megfejthetetlen rejtélyéről, a Vasálarcos embertelen és kegyetlen körülmények közötti bebörtönzéséről ugyan ki ne hallott volna már?! De vajon ki lehetett ez a valóban létező személy, aki ifjúkorában több mint 30 évet töltött a király utasítására különböző börtönökben? Miért börtönözték be? És főleg, miért kellett álarc mögé rejteni? Az, hogy a kötetben ismertetett korabeli dokumentumok, a számos legújabb kutatás és elmélet ellenére a Vasálarcos rejtélyét mindmáig nem sikerült egyértelműen és vitathatatlanul megfejteni, az egyúttal óhatatlanul továbbgondolásra és saját álláspont kialakítására készteti az olvasót, mintegy bevonva őt is a kutatásba, és ezáltal még érdekesebb és izgalmasabb élménnyé téve számára az olvasást.

Adatok
ISBN
9789634149590
Kiadó
L' HARMATTAN KFT.
Oldalszám
256
Kiadás éve
2023