Korok és életek- Fritz Péter - Szegedy-Maszák Marianne

-28%
Korok és életek- Fritz Péter - Szegedy-Maszák Marianne
4 999 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 599 Ft

Két, különleges és hazájában kimagaslóan sikeres ember kutat évszázadokra visszanyúló ősi családi kapcsolataik után. Szegedy-Maszák Marianne és Fritz Péter családja a második világháború borzalmait bizarr módon túlélve a kommunizmus elől menekült a világ két távoli pontja, az USA és Ausztrália irányába. Zsidóságuk, arisztokrata gyökereik, maguk mögött hagyott múltjuk azonban végigkísérték útjukat. Ahogy fokozatosan a kötet lapjain kirajzolódik a két, párhuzamos élet, úgy értjük meg mindennapos küzdelmeiket egy idegen országban és a hajtóerőt, ami útkeresésüket táplálja.

Életük egy pontján különös körülmények között találkoznak, és rádöbbenek, hogy távoli rokoni kapcsolaton keresztül sorsuk összeér. Hogyan formálta életútjukat az emigráns lét úgy, hogy felmenőik egykor Magyarország legmeghatározóbb családjaihoz tartoztak? Marianne és Péter együtt keresték a választ a mindannyiunkat foglalkoztató kérdésre: vajon az élet nagy sikerei segítenek-e abban, hogy újra felépítsük a múltunkat és megtaláljuk elveszettnek hitt gyökereinket?

Ezt a válasz- és útkeresést mutatja be Szegedy-Maszák Marianne és Fritz Péter kontinenseken és évszázadokon átívelő, lebilincselő története, amelyben nem csupán a magyar zsidóság és nemesség jeles szereplői tűnnek fel, hanem két távoli világ, Ausztrália és az Egyesült Államok társadalmi elitjének mozgatórugóit is megismerhetjük.

Adatok
ISBN
9789635722167
Kiadó
Open Books
Oldalszám
280
Kiadás éve
2023