Jennifer Shannom - Szorongás nélküli elme - Állítsd meg a félelmed, légy úrrá a "majomelmén" !

-28%
Jennifer Shannom - Szorongás nélküli elme - Állítsd meg a félelmed, légy úrrá a "majomelmén" !
5 490 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 953 Ft

Kutasd fel a szorongást kiváltó tényezőket, és nézz szembe velük!
Ne hagyd, hogy a "majomelméd" irányítson!


Éppen azok a dolgok súlyosbítják a szorongást, amelyeket a megfékezése érdekében teszünk. A probléma fenntartó tényezőire való összpontosítás az, ami orvosolja a félelmeidet.
Az ókori bölcsek az emberi elmét a majomhoz hasonlították: folyton rikácsol, és egyik ágról a másikra ugrálva fáradhatatlanul menekül a félelem elől a biztonság felé. Amikor úrrá lesz rajtunk a szorongás, majommentalitásba kapcsolunk, amit nem lehet kikapcsolni, de abbahagyhatjuk az etetését, vagyis szorongásunk fenntartását.

"Az aggodalom gyakran nem más, mint a majom makogása, amely megszűnik, ha befogadjuk és elviseljük ahelyett, hogy ellenállnánk neki, vagy reagálnánk rá."

Kövesd a könyvben található gyakorlatokat, azonosítsd a szorongással teli gondolataidat, kérdőjelezd meg őket, és tárd fel a háttérben rejlő alapvető félelmeidet!
- Tudd meg, hogyan működik a szorongásciklusod, és mi tartja fenn azt.
- Formáld át a majommentalitást: biztonsági stratégiák helyett építs bővülő körforgást elősegítő, expanzív stratégiákat.
- Ismerd meg az ötlépéses problémamegoldást, gyakorold az üdvözlőlégzést, építsd be az aggódásidőt, jelöld ki az elérni

Ha felülírod a majom biztonságon alapuló értékrendjét a saját előremutató törekvéseiddel, és olyan helyzeteket teremtesz, amelyekben gyakorolhatod önmagad megbecsülését, akkor új kapukat nyithatsz egy minőségi élet felé. Ne feledd: a szorongás csak addig tart, amíg megpróbálsz kitérni előle!

Adatok
ISBN
9789635075539
Kiadó
Édesvíz Kiadó
Oldalszám
200
Kiadás éve
2024