Jack McCallum - Dream Team

-28%
Jack McCallum - Dream Team
5 990 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

4 313 Ft

 

,,Az egyik legjobb kosárlabdakönyv, amit valaha írtak!" - New York Post

Michael Jordan, Scottie Pippen, Charles Barkley, Larry Bird, Magic Johnson egy fantasztikus csapatban. Ez a DREAM TEAM története.

Jack McCallum, az elismert amerikai sportújságíró lenyűgöző könyve minden idők legnagyszerűbb csapatáról, az 1992-es olimpiai bajnok amerikai férfi kosárlabda-válogatottról, azaz a Dream Teamről. A szerző a Sports Illustrated munkatársaként már a Dream Team megalakulásától kezdve testközelből élvezhette Jordanék fantasztikus játékát, miközben végigkövette a Dream Team hihetetlen történetét. Húsz évvel a világraszóló barcelonai aranyérem után újra interjúkat készített a játékosokkal, így a kosárlabda rajongói teljes képet kaphatnak a Dream Team-jelenségről. Bepillanthatunk a színfalak mögé: megtudhatjuk, hogy miként válogatták ki a csapat játékosait az olimpiára, hogyan viszonyultak egymáshoz a világ legjobb kosarasai, hogy zajlottak le a csapat olimpiai szálláshelyén állandósult kártya- és dumapartik, ahol olyan szupersztárok vitatták meg a kosárlabda finomságait, mint Michael Jordan, Magic Johnson vagy Larry Bird. A kötetben lebilincselő beszámolót olvashatunk arról a legendás edzőmeccsről is, amelyen a Dream Team tagjai egymás ellen feszültek, és valószínűleg minden idők legszínvonalasabb tét nélküli mérkőzését játszották le.

Harminc év telt el azóta, amióta a Dream Team először bűvölte el a világot, és azóta csak nőtt az együttest körbelengő kíváncsiság és titokzatosság. A Dream Team című könyv visszarepít minket abba az időbe, amikor létrejött egy egészen kivételes tehetségű sportolókból álló álomcsapat, amely megváltoztatta a kosárlabda jövőjét.

,,Remek olvasmány a kosárlabda szerelmeseinek" - Los Angeles Times
,,Csodálatos visszatekintés" - The New York Times
,,Egy (olimpiai) kosárlabdaálom" - Newsday
,,Ez a kötet kihagyhatatlan a nosztalgiára vágyó kosárőrültek számára, mivel élethű képet fest a résztvevők különleges személyiségéről. Hihetetlen módon mindannyian őszintén megnyíltak McCallumnak - akkor és most is." Booklist (Starred Review)

Adatok
ISBN
9786156345127
Kiadó
G-Adam Stúdió
Oldalszám
335
Kiadás éve
2022