Inga Iwasiów - Itt hagyott - Gyásznotesz

-28%
Inga Iwasiów - Itt hagyott - Gyásznotesz
3 500 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

2 520 Ft

"Egyáltalán, képtelen voltam az előérzetek e ködrétegében bármiféle rendet teremteni, amikor elhangzott a mondat: Apa meghalt. Próbáltam ezért a mondatot feltartóztatni a levegőben, jobban mondva - a vonalban. Pont, csattanó és visszavonhatatlanság nélkül."
A mindannyiunkra váró gyász privát rituáléi. Kíméletlen önanalízis, emlékezőpróza, aparegény. Megrázó gyászmunka, briliáns esszé a halálról és a túlélőkről. Azokról, akiket itt hagytak.
Inga Iwasiów lengyel írónő, az irodalomtudományok professzora, irodalomkritikus, esszéista, tárcaíró. 1963-ban született Szczecinben. 1999-től 2012-ig a Pogranicze [Határvidék] című kéthavonta megjelenő kulturális lap főszerkesztője volt. A Szczecini Egyetemen dolgozik. Irodalomtörténeti munkáiban elsősorban a 19-20. századi és a kortárs lengyel irodalmat vizsgálja a feminista kritika kontextusában. Legismertebb szépirodalmi műve a 2008-ban Nike-díjra jelölt Bambino, amely négy alak sorsán keresztül mesél Szczecin háború utáni évtizedeiről. Az Itt hagyott című esszéregény a szerző legszemélyesebb, legbensőségesebb könyve.

Adatok
ISBN
9789634683704
Kiadó
PESTI KALLIGRAM KFT.
Oldalszám
183
Kiadás éve
2023