Fiona Davis - A márvány könyvtár rejtélye

-28%
Fiona Davis - A márvány könyvtár rejtélye
4 590 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 305 Ft

"A szereplők és a történet zseniális, de a sorozat igazi sztárja a New York-i Közkönyvtár, melyet a szerző gyönyörűen idéz meg."

- Publishers Weekly

1913. A felszínen Laura Lyons élete teljesen rendben van - a férje a New York-i Közkönyvtár szuperintendánsa, az állása lakást nyújt nekik a pompás épületben, s a sors két gyermekkel áldotta meg őket. Ám az önfejű, szenvedélyes Laura többre vágyik, és amikor felveszik a Columbia Egyetemre, hirtelen kitárul előtte a világ. Greenwich Village új, bohém közegének vonzásába kerül, s csatlakozik egy radikális, kizárólag nőkből álló csoporthoz, ahol nyíltan kimondják véleményüket a választójogról, a születésszabályozásról és általában a nők jogairól. Laura csakhamar azon kapja magát, hogy megkérdőjelezi hagyományos feleség- és anyaszerepét. És amikor értékes könyveket lopnak el a könyvtárból, kénytelen szembenézni változóban lévő prioritásaival.
1993. Sadie Donovan, a híres esszéíró Laura Lyons unokája megkapja álmai munkáját; a New York-i Közkönyvtár egyik kurátora lett. A feladat azonban hamarosan rémálommá válik, amikor az általa rendezendő kiállításra szánt ritka kéziratok, jegyzetek és könyvek kezdenek eltünedezni a könyvtár híres Berg-gyűjteményéből. A dolgok azonban váratlanul személyessé válnak, amikor a nyomozás kellemetlen, a saját családi örökségével kapcsolatos igazságokhoz vezeti el Sadie-t - olyan igazságokhoz, amelyek új megvilágításba helyezik a könyvtár történetének legnagyobb tragédiáját.

--

"Fiona Davis ismét rávilágít egy újabb New York-i nevezetességre - a New York-i Közkönyvtárra -, és szakértelemmel hoz létre két gazdag, titokzatos világot, amelyeket ügyesen fon össze egy lenyűgöző olvasmánnyá. Egy regény mindazoknak, akik kincsnek tartják a könyveket."

- Renée Rosen, az Egy nyár New Yorkban szerzője


"Az irodalomnak, a New York-i Közkönyvtárnak és a nők erejének szóló szerelmes levél."

- Library Journal"A márvány könyvtár rejtélye egy lenyűgyöző történet a könyvek szerelmeseinek."

- O, The Oprah Magazine"Szívből ajánlom minden könyvbarátnak! Lebilincselő történet a családi kötelékekről, az elveszett álmaikról, és az igazság felfedezéséből fakadó megváltásról."

- Adriana Trigiani, A cipész felesége szerzője"Lenyűgöző regény, mely részben családi saga, részben nagy téttel járó lopások, részben szerelmi történet. Fiona Davis egy letehetetlen, bonyolult és gyönyörű rejtvényt alkotott. Kihagyhatatlan történet a könyvbarátok számára világszerte."

- Jill Santopolo, A fény, amit elvesztettünk bestsellerszerzője"Lebilincselő óda a könyvek erejéről, a családi kötelékekről és a saját lelkierőnk megtalálásának szépségéről."

- Kristin Harmel, A borász felesége bestsellerszerzője"Fiona Davis látványos helyszíne - az ikonikus New York-i Közkönyvtár - amely festői hátteret ad egy család nemzedékeken át tartó rejtélyének. A két főszereplő saját identitásával, egy lenyűgöző rejtéllyel, és egy mindkettőjüket érintő tragédiával küzd. A történetük az eltűnt ritka könyvek keresésével kezdődik, mely mindkét nő számára önmaguk újradefiniálására, és szívük megnyitására irányuló törekvéssé válik. Ez a regény mindazoknak szól, akik hisznek az írott szó átalakító varázslatában."

- Kristin Harmel, A felejtés édes íze szerzője"A rejtély egészen az utolsó oldalakig fogva tart, feltárva az 1900-as évek eleji New Yorkot, a feminista mozgalom kezdeteit és az ellopott ritka könyvek alattomos eladását. Ez egy irodalmi gyönyör."

- Authorlink


"Ebben az izgalmas, megrendítő és ellenállhatatlan regényben elmerülünk a híres New York-i Közkönyvtár és egy család titkaiban, akiknek élete összefonódik az épülettel. Egyszerre lélegzetelállító rejtély és mélyen személyes történet. A család szeretete, a hivatásszeretet és mindenekelőtt az írott szó időtlen erejének ódája."

- Sarah-Jane Stratford, a Radio Girls szerzője"Fiona Davis utazásra viszi az olvasókat New York egyik legtiszteletreméltóbb nevezetessége, a New York-i Közkönyvtár szívébe egy olyan történetben, amely erős lelkű nők két generációját követi nyomon, s mindkettő könyvlopások titokzatos sorozatához kapcsolódik. Ez a regény tele van szaftos irodalmi részletekkel és lenyűgöző feminista történelemmel." - Whitney Scharer, A fény kora szerzője 

Adatok
ISBN
9789636358204
Kiadó
I.P.C. KÖNYVEK KFT
Oldalszám
368
Kiadás éve
2022