Fiona Davis - A Magnólia-palota

-28%
Fiona Davis - A Magnólia-palota
4 890 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 521 Ft

A MÁRVÁNY KÖNYVTÁR REJTÉLYE és A MESTERMŰ című bestsellerek szerzőjétől


"Egy szerelmes levél a művészeteknek és a történelemnek. Izgalmas események és valós helyszínek alapján írt, gyönyörű olvasmány." - SARAH ADDISON ALLEN


New York, 1919. Az elmúlt években Lillian Carter a művészek legkeresettebb modellje volt New Yorkban, ahol a róla mintázott szobrok olyan ikonikus helyeket és épületeket ékesítenek, mint a Brooklyn híd és a Plaza Hotel. Azonban az édesanyja halála után a lány csak céltalanul sodródik. Így amikor Lillian belebotlik egy álláslehetőségbe a Frick-palotában - melynek a kapuja fölött lévő reliefet ironikus módon, az ő képmása díszíti -, azonnal elvállalja. Ám minél tovább dolgozik a zsarnoki és sokat követelő Helen Frick, a művészetpártoló gyáros, Henry Clay Frick lánya mellett, annál erősebben fonódik össze az élete a családéval - romantikus találkák, ellopott ékszerek kusza hálójába keveredik, és egy családi drámába, amely olyan mélyre hat, hogy a tét már csak élet vagy halál lehet.

New York, 1966. Az angol fotómodell, Veronica Weber lehetőséget kap, hogy igazán beindítsa a karrierjét. A fotózáshoz New York egyik legimpozánsabb múzeumává átalakított, egykori Frick-palota szolgál hátterül. Azonban amikor egy apró hiba miatt elbocsátják, véletlenül egy sor rejtett üzenetre bukkan az épületben. Egy hóvihar miatt a múzeumban reked Joshuával, a sármos kurátorgyakornokkal, akivel az üzenetek nyomán kincsvadászatra indulnak; az elrejtett Magnólia gyémánt nemcsak Veronica anyagi gondjaira nyújthatna megoldást, hanem végre feltárná a hírhedt Frick családban sok évtizede történt gyilkosság mögött lappangó igazságot is.

***

"Káprázatos történet New York egyik lenyűgöző aranykori kastélyának titkairól, a hatalmas vagyon sötét oldaláról, veszteségről, gyilkosságról és egy elsöprő szerelemről."
Publishers Weekly


"Egy múzeummá alakított palota, egy eltűnt gyémánt, egy rejtély és két fiatal nő története, akiket fél évszázad választ el egymástól. A középpontban egy ikonikus New York-i épület áll, ahol egy mesésen gazdag család régóta őrzött titkai kerülnek napvilágra."
Lisa Wingate, az Elrabolt életek című könyv szerzője


"Két korszakból származó, két nagyon különböző nő lép be a híres iparmágnás és műgyűjtő, Henry Clay Frick aranykori birodalmába, és részeseivé válnak egy izgalmas rejtélynek, amelynek középpontjában a Frick-palota áll. Az olvasók soha többé nem néznek majd ugyanúgy erre a történelmi épületre."
Marie Benedict, a Nancy választása című könyv szerzője


"Davis ügyesen szövi a két történetszálat, hogy bemutassa New York egyik legpazarabb palotáját, mely ma már múzeumként működik. Izgalmas történet jól kidolgozott karakterekkel, művészettörténettel és rejtélyekkel."

Library Journal

Adatok
ISBN
9789636358396
Kiadó
I.P.C. MIRROR KÖNYVKIADÓ
Oldalszám
348
Kiadás éve
2023