Ewoud Kieft - A tiltott könyv - A Mein Kampf és a nácizmus vonzereje

-28%
Ewoud Kieft - A tiltott könyv - A Mein Kampf és a nácizmus vonzereje
3 995 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

2 876 Ft

 

Bár a Mein Kampfot szinte senki sem olvasta, majdnem mindenkinek van véleménye róla. Ewoud Kieft író és történész az események váratlan alakulása folytán nemcsak elolvasta, de mondhatni megszállottként tanulmányozta az egykor a nemzetiszocialisták bibliájának számító könyvet. Részletekbe menően elemezte a Mein Kampfot, mert szeretett volna választ kapni a kérdésre, mitől tudott ez a könyv akkora vonzerőt gyakorolni európaiak millióira.
A válasz keresése közben magával visz bennünket a Hitler és társai ügyében tartott bírósági tárgyalásra, amelyben Hitler élt a kínálkozó alkalommal, és megalapozta későbbi politikai karrierjét. A szerző a maga élvezetes és érzékletes stílusában boszorkányos ügyességgel vegyíti a látványos per jeleneteit és személyes észrevételeit, és így próbálja megfejteni, mi adta a Mein Kampfban kifejtett eszmék vonzerejét. Elemzésében párhuzamot von az egykori történeti események és napjaink aktuális történései között, és megvan benne a bátorság ahhoz, hogy szembenézzen a párhuzamokból adódó kérdésekkel és dilemmákkal.

Minden esély megvan rá, hogy a karrierje elején tartó Ewoud Kieft egyszer még egy egész országot tanítson történelemre. Frans Smits, Historisch Nieuwsblad

Tiszta és világos, árnyalt, és néha kifejezetten személyes. Het Nieuwsblad

Ewoud Kieft író történész és zenész. Az Éljen a háború (Oorlogsenthousiasme) című történeti munkája és a vallásos jellegű nacionalizmusról szóló doktori értékezése az I. világháborúról, illetve a háború kiváltotta kezdeti lelkesedésről szól. A 2020-ban megjelent Éretlenek (Onvolmaakten) című regénye a képzeletbeli jövőben játszódik. A Tiltott könyv 2017-ben Hollandiában megkapta az év legjobb történeti munkájának járó díjat (Libris Geschiedenis Prijs).
A könyvet Bérczes Tibor fordította.

Adatok
ISBN
9789632786797
Kiadó
Cser
Oldalszám
280
Kiadás éve
2021