Eugene B. Sledge- Pokol a Csendes-óceánon - A hős alakulat

-29%
Eugene B. Sledge-  Pokol a Csendes-óceánon - A hős alakulat
5 990 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

4 271 Ft

Eugene B. Sledge a második világháborúban nagy hírnevet szerzett 1. tengerészgyalogos-hadosztályban, az 5-ös tengerészgyalogosok 3. zászlóaljában szolgált Peleliun és Okinaván. Feljegyzéseit, naplójegyzeteit Újtestamentumában rejtegette. Ebből született a Pokol a Csendes-óceánon c. könyv, amely végtelen egyszerűséggel és őszinteséggel meséli el, mit élt át egy tengerészgyalogos a csendes-óceáni hadszíntéren vívott brutálisan kegyetlen háborúban. Mi mentette meg, mi fenyegette és mi változtatta meg az életét. Elmeséli azt is, hogyan tanulta meg gyűlölni és gyilkolni - később szeretni - embertársait.

"Több mint legenda... a csendes-óceáni háború szélsőségeit - a rettegést, a bajtársiasságot, a köznapit és a rendkívülit - Sledge olyan szavakra fordította le, amelyeket mi halandók is megértünk." - Tom Hanks

Tom Hanks, Steven Spielberg és Gary Goetzman producer, akik Az elit alakulatot is sikerre vitték, beépítették a Pokol a Csendes-óceánon történetét A hôs alakulat (The Pacific) című sikeres sorozatukba, amely az új nemzedékek érdeklődésére és okulására szolgál.

Adatok
ISBN
9789635666393
Kiadó
Gabo Könyvkiadó és Keresk. Kft,
Oldalszám
430
Kiadás éve
2024