Emészthető közgazdaságtan - Ha-Joon Chang

-29%
Emészthető közgazdaságtan - Ha-Joon Chang
4 990 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 558 Ft

Miért lett a répa narancssárga, és mit tanít ez nekünk az innovációról?

Miként válhat manapság is "banán-köztársasággá" egy multinacionális vállalatoknakszabályozás nélkül teret adó ország?

Hogyan alapozta meg a rozs (és Bismarck, a szocializmus legnagyobb ellensége) a világ első jóléti államának kialakulását?

Évtizedek óta a szabadpiacot tartjuk ideális gazdasági berendezkedésnek - az egysíkúság azonban, ahogy az étkezésben, úgy a gondolkodásban sem egészséges. Mítoszromboló, szellemes és elgondolkodtató könyvében Ha-Joon Chang közgazdász az összetett történelmi, gazdasági és társadalmi folyamatok összefüggéseit úgy elemzi és teszi "fogyaszthatóvá", hogy a világ minden tájáról származó ételekről szóló történetekkel fűszerezi.

Miközben őszintén vall a csokoládéfüggőségéről, vagy arról ír, hogy a szardella a világon a legtöbbet és legváltozatosabban felhasznált halfajta, sokat tanulhatunk globalizációról, éghajlatváltozásról, bevándorlásról, megszorításokról, az automatizáció térnyeréséről, posztindusztriális tudásalapú gazdaságokról, valamint a kapitalizmus és a szabadság összefonódásáról. Ha megismerjük és átlátjuk a világunkat alakító gazdasági történések hátterét, akkor alkalmazkodhatunk a változásokhoz, és jobban felkészülhetünk a jövő kihívásaira.

Ha-Joon Chang a londoni SOAS Egyetem Közgazdaságtudományi Karának oktatója és kutatója, a világ egyik vezető közgazdásza. Az Economics: The User's Guide, Bad Samaritans és a 23 dolog, amit nem mondtak el a kapitalizmusról bestsellerek szerzője.

Adatok
ISBN
9789635651788
Kiadó
HVG könyvek
Oldalszám
264
Kiadás éve
2024