Élveboncolás - Közelítések Péterfy Gergely Kitömött barbár című regényéhez

-25%
Élveboncolás - Közelítések Péterfy Gergely Kitömött barbár című regényéhez
3 500 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

2 625 Ft

Péterfy Gergely 2014-ben megjelent regénye, a Kitömött barbár, mely Török Sophie elbeszélésében mutatja be Kazinczy Ferenc és Angelo Soliman barátságát, jelentős olvasói és kritikai sikert aratott. 2015-ben Aegon Művészeti Díjjal jutalmazták, és a robbanásszerű olvasói érdeklődést jelzi, hogy napjainkban (2022) már a hetedik kiadásánál jár.
Az Élveboncolás közösségi alkotás, csoportos értelmező munka eredménye: kiváló irodalomtudósok szaktanulmányait gyűjti egy kötetbe, válogatást nyújt a Kitömött barbárról született kritikákból, és közli Péterfy Gergelynek a regény megírásáról szóló, máshol nem publikált esszéjét is. A kötetindító pódiumbeszélgetésben szerző, értelmező és irodalomkritikus invitálja az olvasót a kerekasztal köré, amelyen - corpus delicti - fekszik kiterítve a Kitömött barbár.

Még ha fehér cérnakesztyűben is, de megérinthettem Angelo Soliman aláírását a levéltárban, és tudtam, mit jelent, amikor Kazinczy - emlékező sorait írva kettejük barátságáról - háromszor kér áldást a nevére."
(Péterfy Gergely)

Adatok
ISBN
9789634682912
Kiadó
PESTI KALLIGRAM KFT.
Oldalszám
224
Kiadás éve
2022