-40% Dr. Bastiaan Bloem - Küzdelem a Parkinson-kór ellen - Egy teljesebb életért!

-28%
-40% Dr. Bastiaan Bloem - Küzdelem a Parkinson-kór ellen - Egy teljesebb életért!
4 990 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 593 Ft

"Ez a könyv kristálytisztán megmutatja az utat, amelyre közösen kell rálépnünk - miközben megkongatja a vészharangot, és azonnali cselekvésre buzdít!"
Davis Phinney, a Davis Phinney Foundation for Parkinson's alapítója

A Parkinson-kór korunk leggyorsabban terjedő neurodegeneratív betegsége. Az utóbbi 25 évben a Parkinson-kórban szenvedők száma csak az USA-ban több mint a kétszeresére, 2,6 millióról 6,3 millióra nőtt. 2040-re ez a szám várhatóan ismét megduplázódik, megközelítve a döbbenetes 13 milliót. A Parkinson-kór kockázatát növelő rovarirtó szerek és mérgező kemikáliák az életünk részei a mai napig, miközben az új terápiák kifejlesztése igencsak elmaradozik a kór megállíthatatlannak tűnő előrehaladásához képest. A leghatékonyabb kezelési módszerek fél évszázadosak, miközben tömegek maradnak diagnózis felállítása és megfelelő kezelés nélkül.
A Küzdelem a Parkinson-kór ellen című könyvben a szerzők - a téma négy szaktekintélye, köztük egy idegtudós és három Parkinson-kórra szakosodott neurológus - felvázolják:
milyen új vezérelvekkel, védelemmel és erőforrásokkal lassítható a betegség
miként biztosítható a minél jobb támogatás és ellátás a több millió érintett számára
milyen új terápiák jelennek meg a láthatáron, és mennyire közeli a lehetősége olyan új kezeléseknek, amelyek lassíthatják, vagy megállíthatják a Parkinson-kór progresszióját
mi mindent tehetünk meg mindnyájan azért, hogy csökkentsük a kockázatot, növeljük a forrásokat a betegség elleni harchoz
konkrét lépéseket a betegségek tüneteinek csökkentésére, az életminőség javítására
megosztják bátor betegek, fáradhatatlan gondozók és érdekérvényesítő aktivisták tapasztalatait és történeteit
Itt az idő, hogy megszólaltassuk a vészcsengőt, mert a Parkinson-kór megállítása nem kell, hogy elérhetetlen álom maradjon. Rengeteg embert kímélhetünk meg a szenvedéstől, egyénileg és együttesen is tehetünk néhány igen gyakorlati lépést a károsodás megállítására, ehhez szolgál útmutatóul ez a könyv.

Adatok
ISBN
9789635071456
Kiadó
Édesvíz Kiadó
Oldalszám
278
Kiadás éve
2021