Diktátorok kézikönyve - Miért jó politika a rossz viselkedés? - Bruce Bueno de Mesquita - Alastair Smith

-28%
Diktátorok kézikönyve - Miért jó politika a rossz viselkedés? - Bruce Bueno de Mesquita - Alastair Smith
4 990 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 593 Ft

"BRUCE BUENO DE MESQUITA és ALASTAIR SMITH

a kormányzásról szóló nézeteiket fejtik ki, miszerint a sikeres vezetők intézkedéseit - akár diktátorok, akár demokraták - szinte teljes egészében a saját politikai túlélésükre való törekvés magyarázza. "Cinikus ez a nézet, de attól tartunk, nagyon is pontos" - nyilatkozzák a szerzők. A kiválóan válogatott történelmi példákat követve fokozatosan ráébredünk, hogy cinizmusuk rendkívül reális iránymutató a törvényes rend fenntartása, a jó kormányzás és a demokrácia felé."

R. James Woolsey, a CIA IGAZGATÓJA (1993-1995)A hatalomgyakorlás szabályai

A Diktátorok kézikönyvében a hatalom megszerzésének és megtartásának minden diktátor, cégvezető és elnök által megszívlelendő aranyszabályait foglaltuk össze.Például:

A lehető legkevesebb emberre építs!

Ezt az aranyszabályt betartva Kim Dzsong Il a nemzetközi botrányok ellenére közel két évtizedig uralkodott Észak-Koreában.Úgy állítsd fel a szabályokat, hogy egyszerű követőből ne lehessen pótolhatatlan! Híveidet tartsd állandó készenlétben!

Más orosz vezetők mellett Vlagyimir Iljics Lenin is tökélyre vitte e szabály alkalmazását.Tartsd a kezed a pénzcsapon!

A kormányzás drága mulatság. Kövesd Aszif Ali Zardari volt pakisztáni elnök példáját,

akinek vagyonát négymillió dollárra becsülik, bár a világ egyik legszegényebb országát vezette.Úgy oszd a tortát, hogy a barátaidnak rendesen jusson belőle!

Szaddám Huszein ezzel a taktikával évtizedekig hatalmon maradt.Soha ne vegyél ki pénzt a támogatóid zsebéből!

Ha megteszed, nem kell sokat várnod, hogy korábbi barátaid elhagyjanak.

Bruce Bueno de Mesquita a New York Egyetem Alexander Hamilton Center for Political Economy munkatársa, a politika-tudomány Julius Silver professzora. Tizenhat könyv, köztük a The Predictioneer's Game (A "megmondom mi lesz" játék) szerzője.Alastair Smith a New York Egyetem politikatudomány professzora. A National Science Foundation háromszoros díjazottja, három könyv szerzője. Ő kapta 2005-ben a nemzetközi kapcsolatok területén kutató 40 év alatti tudósokat kitüntető Karl Deutsch-díjat. 

Adatok
ISBN
9789635664887
Kiadó
Gabo
Oldalszám
400
Kiadás éve
2023