100 recept a világ öt olyan régiójából, ahol az emberek a leghosszabb ideig élnek. Ezek a varázslatos helyek Földünk Kék Zónái, amelyek Szardínián, a Costa Rica-i Nicoya-félszigeten, egy apró görög szigeten, Ikarián, a kaliforniai Loma Lindában és a japán Okinava-szigeteken találhatók. A szerző és munkatársai közel két évtizede járják a világot az egészséges öregedés titkait kutatva. E kutatómunka eredménye ez a kötet, amely jóval több, mint szakácskönyv. Földünk kivételes népcsoportjainak kulturális hagyományaiba, mindennapi életébe enged betekintést, és a legmodernebb táplálkozástudományi ismeretek fényében elemzi az általuk követett életmód pozitív élettani hatásait. Könyvében Buettner olyan ételekkel ismertet meg, mint a szardíniai zöldfűszeres-lencsés minestrone, az ikariai hosszú élet raguja vagy a nicoyai babos-rizses gallo pinto. Eme ínycsiklandó szakácskönyv az izgalmas, mégis könnyen elkészíthető ételek tárháza, egyúttal a Kék Zónákba vezető térkép, melynek segítségével megerősíthetjük az immunrendszerünket, meghosszabbíthatjuk az életünket, és nem utolsósorban a mi konyhánkba is beköltözhet a főzés felhőtlen öröme.