Dacszövetség - Hamburgi regények 1.- Palotás Petra

-28%
Dacszövetség - Hamburgi regények 1.- Palotás Petra
5 899 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

4 247 Ft

Dacszövetség
Hamburg

A nagyvilág kapujaként emlegetett kikötővároson 1892 nyarán végigsöpör a kolera. A nyomornegyedeket különösen könyörtelenül sújtja a járvány, amely a kis Frida családját sem kíméli. A kislány életébe mentőövként érkezik egy jó nevű hamburgi orvosfamília sarja, Sophie, akivel barátságot kötve olykor lehetősége nyílik kiszabadulni a nehéz hétköznapokból. A gyermeki féltékenység és a szerencsétlen félreértések hatására azonban hamarosan felbomlik a kötelék.

Néhány év elteltével Frida varrónőként dolgozó anyjának látása annyira megromlik, hogy a fiatal lánynak kell a kisöccséről és az egyre betegebb édesanyjáról gondoskodnia. A csöndes, visszahúzódó teremtés, akit már fiatal kora ellenére megtépázott az élet, hosszú gyötrődés után meghozza a döntést, és elfogadja a kikötői kétes miliő kecsegtető ajánlatát. Itt kereszteződik az útja újra a sértett Sophie-val, az Afrikából érkező Najumával és a magyar, vadóc Katicával, aki egy betegség miatt nem szállhat fel a szüleivel az Amerikába tartó óceánjáróra.

Négy fiatal nő sorsa fonódik össze az Elba partján, akiket rossz döntések, hamis ígéretek és megtévesztő hazugságok örvénye ránt magával. Idővel egyre távolabb kerül tőlük a felszín és egyre közelebb a mély, míg végül mindannyian megérzik, hogy csakis összefogással változtathatnak az életükön.

Mekkora esélyük van a kikötő lányainak a boldogságra? Mennyi áldozatot kell ahhoz hozniuk, hogy új mederbe terelhessék az életüket? Hol a határ a barátság és egy érdekből született egylet között?

Palotás Petra legújabb trilógiája a Hanza-város egyik legérdekesebb korszakát tárja elénk. A
Hamburgban élő, Év könyve díjas írónő ezúttal is remekel a hangulatteremtésben, a korhű
történet igazi csemegeként szolgál a történelmi-romantikus regények kedvelői számára.

,,Az írónő minden mondata egy kis varázslat, amit gondosan felépítve átad az olvasónak." - Stau Olvas Blog

Adatok
ISBN
9789635707904
Kiadó
Álomgyár Kiadó
Oldalszám
318
Kiadás éve
2023