Családi traumák - Gyógyulástörténetek veszteségről és szeretetről-Julia Samuel

-27%
Családi traumák - Gyógyulástörténetek veszteségről és szeretetről-Julia Samuel
5 500 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

4 032 Ft

Miért a szeretteink tudnak leginkább felbosszantani minket?
Hogyan vészelhetik át a családok együtt a különféle kríziseket?
Miként hoz jelentős javulást a család életében akár egyetlen családtag lelki fejlődése?

Julia Samuel elismert pszichoterapeuta családok több generációjával végzett terápiáinak tanulságait ismerteti. Nyolc gyönyörűen elmesélt, tanulságos eseten keresztül elemzi a családi életet nehezítő tényezőket a sokáig őrzött titkoktól a kirepülő gyerek okán érzett aggodalmon át a mozaikcsaládokban jellemzően előforduló súrlódásokig. Rávilágít, hogy valójában mennyi mindent örököltünk felmenőinktől és milyen sok sebet tudunk begyógyítani, ha a családtagjainkkal közösen nézünk szembe traumáinkkal.
A kötet szerzője a legszorosabb és egyúttal legtöbb fájdalmat okozni képes kapcsolataink vizsgálata és a legfrissebb tudományos kutatások segítségével mindannyiunk számára használható tudást ad bonyolult családi viszonyaink értelmezéséhez és átalakításához. A családi jóllét tizenkét alappillérének megismerésével - a hatékony veszekedéstől az összetartozás érzését erősítő rituálékig - gyakorlati eszközöket, tanácsokat kapunk kapcsolataink javításához, és ahhoz, hogy olyan családi viszonyrendszert alakítsunk ki, amilyet szeretnénk.

"Julia Samuel történeteket meséltet el a pácienseivel, amelyek aztán egy koherens narratíva részévé válnak az ülések során. Így nyernek értelmet az indokolatlannak tűnő érzések, gondolatok és cselekedetek, és válik világossá, hogy a generációkon átívelő titkok és elhallgatások anélkül is mélyen hatnak ránk, hogy tudatában lennénk a létezésüknek. A megvilágosító felismerések hol heuréka!-élménnyel, hol lassú változással járnak, és közvetlen beavatkozás nélkül alakítják át a család belső rendszerét."
Megyeri Zsuzsanna, pszichológus,családterapeuta, Metamorphoses meseterapeuta, újságíró, a Gyere közelebb! - Visszatalálni egymáshoz párterápia segítségével szerzője
"Okos, együttérzéssel teli alapmű."
Alain de Botton, író, filozófus, a Hogyan gondolkodjunk másképpen a szexről? és A hírek - Felhasználói kézikönyv szerzője

Adatok
ISBN
9789635653829
Kiadó
HVG könyvek
Oldalszám
384
Kiadás éve
2023