Csakazértis - Ahogyan Orbán Viktor főtanácsadója látta, Magyarország 2002-2022- Ómolnár Miklós

-28%
Csakazértis - Ahogyan Orbán Viktor főtanácsadója látta, Magyarország 2002-2022- Ómolnár Miklós
4 990 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 593 Ft

Az emberek mindig is kíváncsiak voltak, hogyan főznek a politika boszorkánykonyhájában. Minket, magyarokat pedig történelmünk okán különösen érdekel a közélet. Ómolnár Miklósnak sikerült megtalálnia azt a személyt, aki nincs ugyan nap mint nap reflektorfényben, de nagyon is tudja, mi a politika sava-borsa, milyen tűzre van szükség ellenzékben és milyen lángra kormányzás idején, kik, milyen alapanyagból, mit és hogyan főznek abban a bizonyos boszorkánykonyhában.
Ez a könyv igazi kordokumentum a 2002-2022 közötti húsz évről, a magyar belpolitika izgalmas fejezetein keresztül. Főhőse, Nyitrai Zsolt a miniszterelnök főtanácsadója, aki a kormányzat kiemelt társadalmi kapcsolataiért is felel. Az ő húsz éves országgyűlési képviselői munkája adja a keretet. A kompromisszumok embere ő, aki mindig a közös pontokat, a megértést, a kölcsönös előnyöket keresi. Egyetértésre törekszik, de van, amiből nem enged: hű az elveihez, a magyar polgári demokrácia értékeihez és politikai közösségéhez. Dacból lépett be 1994-ben a Fideszbe, amikor veszélyben látta az éppen csak újjáépülő polgári demokráciát, dacosan vetette magát a küzdelembe, amikor pártja négy év kormányzás után 2002-ben választást vesztett, és beleállt a munkába 2010-ben, amikor a Fidesz ismét nyert. Viszi előre a "csakazértis megmutatjuk" lendülete.
A műben sok eddig el nem mondott történet, korábban nem publikált fotó és dokumentum is helyet kapott. Számtalan ismerős felbukkan új arcát mutatva, sok kulisszatitokról lehull a lepel.
A kötetet, illetve annak főhősét a következő személyiségek ajánlják az Olvasó figyelmébe: Tőkés László, Kövér László, Fábry Sándor, Semjén Zsolt, Gulyás Gergely, Várhegyi Attila, Orbán Viktor. A kötet megjelenését a Batthyány Lajos Alapítvány és a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatta. 

Adatok
ISBN
9786158163989
Kiadó
Szilvia és Társa Kft.
Oldalszám
408
Kiadás éve
2023