Amikor miénk volt a pálya - Larry Bird . Earvin Magic Johnson

-29%
ÚJ
Amikor miénk volt a pálya - Larry Bird  . Earvin Magic Johnson
6 990 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

4 984 Ft

",,Lebilincselő... akkor a legerőteljesebb, amikor a sporttörténelem talán legnagyszerűbb rivalizálásáról ír... A kosárlabda sohasem volt olyan jó, mint amikor az övék volt a pálya." - Washington Post
LARRY BIRD & EARVIN ,,MAGIC" JOHNSON
Attól fogva, hogy e két legendás játékos először lépett pályára egymás ellen az NBA-ben, ádáz harcot vívott - mind fizikálisan, mind pszichológiai síkon. Larry Bird a Celtics zöld színét öltötte magára, ő volt a nyers, vidéki srác French Lickből, aki minden pillanatban tökéletesen fókuszált maradt, akit kérlelhetetlen céltudatosság jellemzett, és mindenki mástól is a kiválóságot várta el. Halálosan pontos tempódobásaival és csípős beszólásaival megkeserítette ellenfelei életét. Vele szemben Magic Johnson, avagy Mr. Showtime elragadó személyisége, aki a pályán bármire képes, és akit szintén kiolthatatlan vágy hajtott az újabb és újabb győzelmek felé. Fiatal, megfékezhetetlen kosarasként a Lakers aranysárga-lila mezét húzta magára.
Szokatlanul versengő kapcsolatuk az NBA legizgalmasabb rivalizálásának szimbólumává vált: Kelet a Nyugat ellen, fizikum a finesz ellen, a régi iskola a látványosság ellen, sőt, fehérek a feketék ellen. Mindketten kiemelkedő teljesítményre sarkallták a másikat, és nagyszerű pályát futottak be: Bird és Johnson együtt nyolc NBA-bajnoki címet és hat MVP-díjat szerzett, mindeközben pedig megmentették a válságba került NBA-t. Kezdetben könyörtelen riválisokként küzdöttek, idővel azonban életre szóló barátságot kötöttek.
A könyv megkapó részletességgel mutatja be ezt a lebilincselő időszakot, és először enged bepillantást e két játékos gondolataiba, akik minden erejükkel azon igyekeztek, hogy a másik fölé kerekedjenek.
Lenyűgöző portré a játék két óriásáról és a profi kosárlabdázás legizgalmasabb korszakáról."

Adatok
ISBN
9786156345332
Kiadó
G-Adam Stúdió Kft
Oldalszám
336
Kiadás éve
2024