Alicia Munoz - Ne agyald túl a párkapcsolatod

-28%
Alicia Munoz - Ne agyald túl a párkapcsolatod
5 690 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

4 097 Ft

Itt az ideje, hogy abbahagyd a kapcsolatod túlgondolását!

„A boldog szerelmi történeteket létrehozzuk, nem pedig csak úgy megtörténnek.”

 A szüntelen aggodalmaskodás és agyalás nem csak önmagunkban tesz kárt. A rumináció – az ismétlődő tépelődés, szorongás egy gondolattal, helyzettel vagy döntéssel kapcsolatban, ami megzavarja a mindennapjainkat – gyakori probléma, amely nemcsak romboló hatású, de egy idő után a párkapcsolat kötelékét is fellazíthatja. Sokszor előfordul, hogy túlgondoljuk a kapcsolatunkat, szinte belefulladunk a negatív gondolatokba, emiatt a szorongás, a hibáztatás vagy a mardosó kétségek ciklusaiban ragadunk. Bár a párunkkal kapcsolatos negatív gondolataink és ítéleteink sokszor megalapozatlanok, akár egy egészséges kapcsolat felbomlásához is vezethetnek. Még ha tudatában is vagyunk annak, hogy eltúlozzuk a dolgokat, és ezzel még kárt is okozhatunk, az agyalást megállítani nem olyan egyszerű.

 

Alicia Muñoz okleveles párterapeuta olyan alapvető és könnyedén elsajátítható készségeket mutat be, amelyek segítségével megváltoztathatjuk a szerelmi történeteink cselekményét, és megtanulhatunk jól szeretni.

 

A szerző éleslátó és őszinte könyve segít felismerni és elengedni az agyalást a kognitív viselkedésterápiából (CBT) és a mindfulnessből merített négylépcsős gyakorlatnak köszönhetően.A LASSÚ megközelítés (angolul SLOW – a seeing, labeling, opening, and welcoming szavakból álló elnevezés) – segíthet abban, hogy a minket felzaklató gondolatok ismételgetése helyett megtanuljuk megélni a jelen pillanatot, túllépjünk a túlzott rágódáson, így újra felfedezzük az örömöt, a könnyedséget és a tartalmas kapcsolatot partnerünkkel.

 

A LASSÚ-megközelítés segítségével megtanulhatod, hogyan

  • lásd tisztán a rumináció folyamatát,
  • címkézd fel a ruminációs ciklusokat,
  • nyílj meg, és teremts teret magadnak,
  • fogadd el a blokkolt tapasztalatokat.

 

Azzal, hogy feltérképezzük a saját és a párunk kötődési stílusát – akár együtt végezzük a gyakorlatokat, akár egyedül –, miközben felismerjük a rágódási ciklusainkat, a berögződéseinket, megtanulunk hatékonyabban és szeretetteljesebben kommunikálni, így képesek leszünk elutasítás helyett befogadni a tapasztalatokat, és ezáltal csökkenteni a szorongást. Nem utolsósorban pedig képesek leszünk felismerni, mi az, ami valóban fontos a kapcsolatunkban.

Adatok
ISBN
9789635074013
Kiadó
Édesvíz Kiadó
Kiadás éve
2023