Ájurvéda az élet tudománya - A természetes gyógymódok legősibb tudománya a modern kor emberének- Baktai Ádám

-28%
ÚJ
Ájurvéda az élet tudománya - A természetes gyógymódok legősibb tudománya a modern kor emberének- Baktai Ádám
6 590 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

4 745 Ft

Az "ájurvéda" ősi szanszkrit kifejezés jelentése "az élet tudománya", a mai napig fellelhető írott forrásai több mint 5 ezer évesek. Az ájurvéda az életünkkel szervesen összekapcsolódó ismeretek komplett leírása. Kitér a testi-lelki egyensúlyra, és útmutatást nyújt abban is, hogy miként teremtsünk egyensúlyt a külsőnk és belsőnk világában. Az egészségünkkel kapcsolatosan ismerteti, hogy mit együnk, mit mozogjunk és hogyan készüljünk fel a különböző évszakokra, hiszen ezek mind szervesen kapcsolódnak ahhoz, hogy a szervezetünk miként működhet optimálisan a minket körülvevő világban. A belsőnk tekintetében pedig olyan gyakorlatokra és olyan szokások beépítésére tanít, amelyek képesek harmonizálni a belső világunkat.

A könyv széleskörű ismereteket ad az ájurvédikus gyógyászat alábbi témáiban:
- az ájurvéda szemlélete és alapelvei
- az ájurvéda ősi mesterei és írásai
- ájurvéda testtípus teszt, melyből megtudhatjuk, melyik típusba tartozunk
- az 5 fő elem és a 3 alkat sajátosságai
- napi és szezonális teendők az egészségünk megőrzése érdekében
- megelőzés: fókuszban az egészség 3 alappillére
- házi praktikák tetőtől talpig
- ájurvédikus gyógynövénymutató

Az ájurvédikus ismereteink birtokában képesek leszünk egészségben és harmóniában megtartani magunkat, és még azelőtt jótékonyan fellépni bizonyos problémák és nehézségek ellen, mielőtt azok kialakulnának. Sőt, mindezt kiterjeszthetjük szeretteinkre is, hiszen amint megértjük az ájurvéda azon alapjait, hogy mindenki egyedi alkat és így mindenki másra hajlamos, bárkire ki tudjuk terjeszteni frissen szerzett tudásunkat. Szóval segítsük, szeressük, támogassuk magunkat és környezetünket az ájurvéda segítségével, amennyit csak tudjuk!

A kötet szerzője Baktai Ádám hindu pap, az ősi indiai és orientális kultúrtudományok szakértője. Tizenöt és huszonöt éves kora között Indiában, egy bentlakásos kolostoriskolában tanult. Konvencionális tanulmányai befejeztével a szerző teljes mértékben a védikus és egyéb orientális tudományok elsajátítására fordította a figyelmét. Mint lelkész vallásfilozófiát és szertartástant tanult, mint segítő pedig ájurvédát, hatha jógát, védikus asztrológiát és védikus építészetet hét teljes, intenzív éven át. Ádám tanárként és az utolsó éveiben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét.
Papként, tanárként, védikus és orientális tudományok szakértőjeként és tanácsadóként tevékenykedett már Indiában, Indonéziában, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritius szigetén, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és természetesen Magyarországon is. Jelenleg védikus és orientális egészségmegőrző foglalkozásokat, tanfolyamokat tart Budapesten.

Adatok
ISBN
9786156455840
Kiadó
Good Life Books
Oldalszám
227
Kiadás éve
2023