Aggódó testünk - Az egészségszorongástól a belső biztonságig - Csabai Márta

-28%
Aggódó testünk - Az egészségszorongástól a belső biztonságig - Csabai Márta
4 200 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 024 Ft

Miért érzünk gyakran bűntudatot, ha betegek vagyunk, és hogy lehet ezt feloldani?
Miként termelhetnek újabb aggodalmakat a divatos diéták és a boldogságtréningek?
Hogyan befolyásolja a testképünk az önértékelésünket?

Az információs társadalom hatására jó ideje velünk van az általános elbizonytalanodás, de a koronavírus-járvány, a klímaválság és a háború fenyegetése miatt különösen felerősödtek a szorongásaink és az egzisztenciális félelmeink. Aggódunk az egészségünk, a gyógyszerek és élelmiszerek kockázatai, valamint a nehezen kontrollálható stressz miatt. Mindez jelentős hatást gyakorol a viselkedésünkre, az egészségünket befolyásoló szokásaink és függőségeink kialakulására.
Csabai Márta, a hazai egészségpszichológia meghatározó személyisége nemzetközi kutatások, társadalmi-kulturális példák, továbbá médiatartalmak pszichológiai elemzése alapján feltárja, hogyan kezeljük az egészségünkkel és a testünkkel kapcsolatos félelmeinket. Megerősít minket abban, hogy nem vagyunk egyedül kérdéseinkkel, a társadalmi és pszichológiai összefüggések megértése és a bemutatott megoldások pedig közelebb visznek testi-lelki biztonságunk megtalálásához.

,,Rákdiagnózisom óta erőteljes viszonyban élek a testemmel és annak viszontagságos bel- és külalakjaival. Most pedig a kezemben tarthatom ezt a >>kézikönyvet 

Adatok
ISBN
9789635653065
Kiadó
HVG Könyvek
Oldalszám
328
Kiadás éve
2023