A varsói tanár - Mario Escobar

-28%
A varsói tanár - Mario Escobar
4 800 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 456 Ft

1939. szeptember 1. A hatvanéves Janusz Korczak és a Dom Sierot, a zsidó árvaház diákjai és tanárai egy gyönyörű napot töltenek Varsóban. Órákkal később örökre megváltozik az életük, miután a nácik rájuk támadnak. A szülővárosában egyszeriben számkivetetté vált Janusz - a hősiességéről és remek tanári képességeiről híres, tekintélyes vezető - elhatározza, mindent megtesz, hogy megvédje a gyerekeket az elkövetkező borzalmaktól.

Több mint négyszázezer zsidó ember - köztük Janusz és barátai - gyűlik össze a varsói gettó fallal körülvett épületében. Drasztikus intézkedéseket tesznek, hogy megóvják a gyerekeket a betegségektől és az éhezéstől. A Dom Sierot tanárai és diákjai méltósággal létrehozzák saját parányi szeretetseregüket, és bátran felkészülnek rá, hogy farkasszemet nézzenek a jövővel - bármit is tartogasson az számukra.

Felejthetetlen mű, amely hatalmas meggyőző erővel ábrázolja egy valós holokauszthős történetét. A varsói tanár arra emlékezteti a világot, hogy egyetlen ember is képes értelmet keresni a borzalmak közepette, s reményt és szeretetet ébreszteni másokban.

Adatok
ISBN
9789635449224
Kiadó
Kossuth Kiadó
Oldalszám
352
Kiadás éve
2023