A trauma váratlan ajándéka - Út a poszttraumás növekedéshez - Dr. Edith Shiro

-28%
A trauma váratlan ajándéka - Út a poszttraumás növekedéshez - Dr. Edith Shiro
4 900 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 528 Ft

"A trauma kettétör minket, ám a törésvonal mentén új "érzékszerv" születik. Ez valódi ajándék, ha megtanuljuk használni: jelzéseket ad, hogy önvédelmet gyakoroljunk, fejlődjünk. Másképpen zavart okozhat, rejtegetjük, esetleg leverjük másokon. A könyv segít, hogy megismerjük, megszeressük, beépítsük e törésvonalat, és növekedjünk általa."

Tisza Kata interkulturális pszichológiai szakértő, író

"Senki sem indul növekedésnek, míg alapjaiban meg nem rendül- írja Edith Shiro. A szerző eloszlatja a tévhitet, hogy a trauma tesz erőssé minket: a poszttraumás növekedéshez vezető út kihívásokkal teli, de felszabadító ráeszméléseket rejt magában a teljes elfogadástól az átalakulásig. Változatos kutatási eredményeivel és megrendítően emberi példáival hozza közelebb a traumából újjáépülő lélek gyógyulásának lehetőségét."

Szirtes Lili tanácsadó szakpszichológus, EMDR practitionerA traumatikus élmények maradandó nyomot hagynak a testünkön és lelkünkön, a történtek és a fájdalom szinte megbénítanak. Dr. Edith Shiro amerikai pszichológus, traumaterapeuta ötlépéses modelljét alkalmazva megtapasztalhatjuk a poszttraumás növekedést, szenvedésünkből előnyt kovácsolhatunk.

A több mint 25 éve praktizáló szerző poszttraumás stressz zavarban szenvedőkkel, szexuális bántalmazás áldozataival, kisebbségi csoportok tagjaival, háborús menekültekkel végzett munkájának tapasztalatai alapján bemutatja, hogyan gyógyítsuk lelki sérüléseinket, teret engedve a traumával való megküzdés nyomán kialakuló pozitív változásoknak.

A kötetben található tesztek, gyakorlatok és technikák nemcsak a traumatizált személyeknek, hanem a családtagoknak és a terapeutáknak is praktikus segítséget nyújtanak.A szerzőről:

Dr. Edith Shiro klinikai pszichológus, szakterületei a trauma, a poszttraumás stressz és a poszttraumás növekedés. A Trauma- és Rezilienciaközpont (Trauma and Resilience Center) társalapítója, a Világboldogság Alapítvány (World Happiness Foundation) igazgatósági tagja és a világszerte humanitárius segítségnyújtással és katasztrófamegelőzéssel foglalkozó Cadena nonprofit szervezet munkatársa. Egyebek mellett dolgozott a Bellevue Kórház Kínzások Túlélőit Segítő Klinikáján (Clinic for Survivors of Torture), a Montefiore Orvosi Központ (Montefiore Medical Center) kambodzsai menekültklinikáján és a Refuge, Inc. Emberijogi Klinikai Támogató Hálózatánál (Human Rights Clinical Support Network). Dr. Shiro gyakran tart előadást a trauma és a poszttraumás növekedés témájában, és rendszeres vendég különböző televíziós és rádiós műsorokban, illetve podcastokban.

Adatok
ISBN
9789635653836
Kiadó
HVG Könyvek
Oldalszám
358
Kiadás éve
2023