A Fehér ház vízvezeték-szerelői - Egil "Bud" Krogh - Matthew Krogh

-28%
A Fehér ház vízvezeték-szerelői - Egil "Bud" Krogh - Matthew Krogh
4 490 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 233 Ft

A Fehér Ház vízvezeték-szerelőinek, Nixon titkos belső egységének és a Pentagon-iratok szivárogtatásának megakadályozását célzó átgondolatlan tervek, valamint annak igaz története, hogy azok miként vezettek a Watergate-botrányhoz és az elnök bukásához.

1971. július 17-én Egil "Bud" Krogh-t zárt ajtók mögötti találkozóra rendelte mentora - és az elnök kulcsszerepet játszó bizalmasa -, John Ehrlichman. Krogh, aki arra számított, hogy a Vietnamban beindított legfrissebb drogellenőrzési programot fogják megvitatni, megdöbbent, amikor Ehrlichman átadott neki egy dossziét, és megbízta a később "Vízvezeték-szerelők" néven elhíresült Különleges Nyomozó Egység, a SIU vezetésével.
A Vízvezeték-szerelők munkája Nixon szerint nemzetbiztonsági szempontból kritikus jelentőséggel bírt: nekik kellett kivizsgálniuk a szigorúan titkos kormányzati dokumentumok, köztük a Pentagon-iratok kiszivárogtatását a sajtó részére. A vakhűség, szorgalom és odaadás vezérelte Krogh társigazgatójával, David Younggal karöltve nekiállt, hogy elvégezze a feladatot, és végezetül felfogadták G. Gordon Liddyt és E, Howard Huntot, akiknek a vezetésével majd betörnek a szivárogtatással általuk gyanúsított Daniel Ellsberget kezelő pszichiáter, Dr. Fielding rendelőjébe. Krogh-nak sejtelme sem volt róla, hogy a döntései nemsokára az elnöki történelem egyik leghíresebb összeesküvéséhez és a Nixon-adminisztráció bukásához vezetnek.
A Fehér Ház Vízvezeték-szerelői Krogh beszámolója arról, hogy mi is történt valójában a nixoni Fehér Ház zárt ajtói mögött, meg arról, hogy egy jó ember miként hozhat rossz döntéseket, valamint a tisztesség jóvá tévő erejéről.

A könyv alapján készült minisorozat már elérhető az HBO Max kínálatában.

Adatok
ISBN
9789635662838
Kiadó
Gabo
Oldalszám
248
Kiadás éve
2023