Új jelszó kérése
Termék részletek


Gál Dorina-Aranyszív 1. (új példány)

Gál Dorina-Aranyszív 1. (új példány)

-25%
Termék ára
3 400 Ft
Akció: 2 550 Ft2550
Kezdete: 2018.02.06   A készlet erejéig!
Termék kosárba helyezése
Rövid leírás a termékről
Történelmi trilógia 1.
A termék tulajdonságai
A történelmi regényfolyam Habsburg Mária és II. Lajos magyar király fiatalságát és házasságát mutatja be, melynek korán véget vetett a katasztrófával végződött mohácsi ütközet 1526-ban. A cselekménysoron végighúzódó, hol kisebb, hol nagyobb szerepet kapó fő motívum egy aranyszív-medál mint szerelmi szimbólum, amelyet Lajos viselt haláláig, majd pedig Máriához került, és amelyről a végrendeletében is megemlékezett.
A célzott korosztály már tanult/hallott a mohácsi csatáról, ám annál kevesebb információja van arról, hogy a fiatalon életét vesztett uralkodó szinte semmiben sem különbözött a mai kamaszoktól. Lajos és Mária házassága őszinte, romantikus szerelmi kapcsolattá vált.
A történelmi regény kettejük életére koncentrálva mutatja be a korszakot, a középkori Magyarország bukását megelőző két évtized, továbbá az azt követő néhány év történetét.
A regény a középkori mindennapok az öltözködés, a szórakozás, a városszerkezet, az udvari élet és az ünnepségek (menyegzők, temetések, koronázások) részletes leírását adja, a célzott korosztály ismereteit bővítve, de érdeklődését mindvégig szem előtt tartva.
ISBN
9786155535147
Kiadó
Kossuth Kiadó
Oldalszám
512
Kiadás éve
2015
Megosztom
Funkciók
Webáruház készítés