Új jelszó kérése
Termék részletek


Wisinger István-Egy elme az örökkévalóságnak-Neumann János regényes élete (Előjegyezhető!)

Wisinger István-Egy elme az örökkévalóságnak-Neumann János regényes élete (Előjegyezhető!)

Termék kosárba helyezése
Rövid leírás a termékről

Eredeti ár: 4000 ft

Akciós ár: 3000 ft

Kedvezmény: 25%

A termék tulajdonságai
"Tényleg ?sok tehetséges magyar származású tudós dolgozott Amerikában, de zseni csak egy: Neumann János." Így emlékezett barátjára, iskola- és munkatársára Wigner Jenő Nobel-díjas tudós.
Neumann Jánost ma elsősorban a számítógép atyjaként ismerik, pedig jelentős eredményeket ért el a kvantummechanika terén, megalapozta a játékelmélet közgazdasági összefüggéseit, elvégezte a legfontosabb számításokat az atombomba elkészítéséhez, és foglalkozott más matematikai és fizikai problémákkal is. Rendkívüli emlékezőtehetségének köszönhetően a princetoni házában tartott társasági eseményeken viccekkel és ókori történetekkel szórakoztatta vendégeit.
Wisinger István dokumentumregénye az ő rövid életének (1903-1957) rendkívüli krónikáját meséli el. Elsősorban arról szól, hogyan jutott el Neumann zseniális elméjének hála Budapestről az Egyesült Államokba, és hagyatékából hogyan lett az örökkévalóság egyik legnagyobb kincse. Tudományos eredményeit a szakemberek Galilei, Newton és Einstein életművével mérik össze.
ISBN
9789632936796
Kiadó
Athenaeum Kiadó
Oldalszám
450
Kiadás éve
2017
Megosztom
Funkciók
Webáruház készítés