Új jelszó kérése
Termék részletek


Tornai Szabolcs-Eksztázis:Futás és önmegvalósítás (új példány)

Tornai Szabolcs-Eksztázis:Futás és önmegvalósítás (új példány)

-25%
Termék ára
2 490 Ft
Akció: 1 863 Ft
Kezdete: 2018.07.12   A készlet erejéig!
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
A termék tulajdonságai
"Azt hittem, hetvenévesen már majdnem mindent tudok a futásról és a tájfutásról.
Tévedtem.
Erre már az első, alig száz aforizma olvasása után rá kellett jönnöm." (Monspart Sarolta világbajnok tájfutó Tornai Szabolcs Eksztázis könyvéről, a kötet előszavában)

Amikor esőben, szélben, vagy éppen hóban dideregve, talpig meleg göncökbe burkolózva sietünk a dolgunkra, és elsuhan mellettünk egy futó lenge öltözékben, önkéntelenül is kiül arcunkra a döbbenet és ajkunkra fagy a kérdés: miért? Hogy lehet az, hogy olyan játszi könnyedséggel viseli az időjárás viszontagságait, miközben egész lényéből sugárzik a teljesség és a harmónia? Mi az, ami télen-nyáron hajtja, ami ösztönzi, mije van, ami nekünk nincs? Amire mi is vágyunk, de képtelenek vagyunk megfogalmazni?

Futok, tehát vagyok, írja a szerző. Tornai Szabolcs mind a 450 aforizmája egyetlen őrületes tényre világít rá: a futás maga a létezés. Filozofikus, játékos, informatív, és mindenekelőtt lelkesítő szösszeneteiben annyi kultúr- és sporttörténeti érdekesség és oly sok különös elgondolkodtató igazság lapul, hogy az olvasó a könyv végére jó eséllyel átértékeli az életét és fejvesztve rohan futni. Futóknak és reménybeli futóknak kötelező!
ISBN
9789632934068
Kiadó
Athenaeum Kiadó
Kiadás éve
2015
Webáruház készítés