Suzanne O'Sullivan-Vihar az agyban (új példány)

-25%
Suzanne O'Sullivan-Vihar az agyban (új példány)
3 500 Ft
2 625 Ft
A törpék, a megállíthatatlan futónő és más megdöbbentő esetek nyomában
Részletek
A 16 éves August a barátaival beszélgetett az iskolaudvaron, majd hirtelen az útjába eső embereket félrelökve futni kezdett. Ez a későbbiekben gyakran megismétlődött, ám az általános vizsgálatok nem adtak magyarázatot a különös viselkedésre. Az orvosok epilepsziára gyanakodtak, August azonban nem reagált az epilepszia-gyógyszerekre, életminősége pedig egyre romlott.

August története csakis rá jellemző, mégsem egyedülálló: agyunk az univerzum egyik legösszetettebb rendszere, legkisebb elváltozásai megdöbbentő, egyénenként nagyon eltérő tüneteket okozhatnak, és gyökerestül felforgathatják az életünket. Suzanne O’Sullivan neurológus lebilincselő könyvében minden apró nyomot figyelembe véve keresi páciensei rejtélyes betegségeire a megfelelő gyógymódot. Detektívmunkája során az agyi működés furcsaságait tárja fel, esetei az emberi küzdés és alkalmazkodóképesség eddig ismeretlen mélységeit mutatják be. A Vihar az agyban izgalmas olvasmány a neurológia területén tevékenykedő szakemberek, az agy komplexitását megérteni vágyók és a titokzatos orvosi történeteket kedvelők számára.
„Bonyolult neurológiai eseteket nagy empátiával bemutató történetek… O’Sullivan kiváló, Oliver Sacks-kaliberű elbeszélő.” Kirkus Reviews
Adatok
ISBN
9789633047224
Kiadó
HVG KIADÓ
Oldalszám
344
Kiadás éve
2018