Stresszoldó és relaxációs módszerek

-27%
Stresszoldó és relaxációs módszerek
5 499 Ft
4 013 Ft

 

A Stresszoldó és relaxásció módszerek című kötet már több mint 1 millió példányban fogyott világszerte. A stresszoldás megkerülhetetlen útmutatója ezúttal felújított, bővített kiadásban kerül a boltokba.

A gyakorlófüzet részletes, könnyen követhető leírásokat tartalmaz azokról a módszerekről, amelyekkel a test és az elme megnyugtatható egy olyan világban, amelyben egyre több inger bombáz bennünket. Emellett bemutat néhány bizonyítottan hatásos terápiás módszert is, például a progresszív relaxációt, az autogén tréninget, az önhipnózist, a vizualizációt, valamint a tudatosságot és az elfogadás terápiát.
Az első fejezet olvasáskor az olvasó felméri, milyen tényezők váltanak ki stresszt az életében és azokra milyen tünetekkel reagál, majd megtanulja, hogyan dolgozhat ki személyre szabott tervet a stresszoldásra. Minden fejezet egy-egy módszert tárgyal, elmagyarázza, miért hatékony, majd ismerteti azokat a gyakorlatokat, amelyekkel stresszhelyzetben alkalmazható. Az eredmény egy átfogó, mégis könnyen befogadható kézikönyv, amely segít csökkenteni a stressz mértékét és kialakítani egy békésebb életet.

A stresszre adott reakciók - Testpásztázás - Légzés - Progresszív relaxáció - Meditálás - Vizualizáció - Alkalmazott relaxációs tréning - Önhipnózis - Autogén tréning - Rövid kombinált módszerek - Együttérzés önmagunkkal - Az irracionális gondolatok száműzése - A szorongás és az aggódás csökkentése - A félelem és az elkerülő magatartás - A harag leküzdése - Célkitűzés és időbeosztás - Önérvényesítés tréning - A munkahelyi stressz kezelése - A táplálkozás és a stressz - Mozgás - Amikor nem megy könnyen: kilábalás a gödörből

Adatok
ISBN
9789633557457
Kiadó
Park
Oldalszám
355
Kiadás éve
2021