Új jelszó kérése
Termék részletek


Roger Crowley- 1453 - Konstantinápoly utolsó nagy ostro

Roger Crowley- 1453 - Konstantinápoly utolsó nagy ostro

-25%
Termék ára
4 490 Ft
Akció: 3 363 Ft3363
Kezdete: 2018.08.10   A készlet erejéig!
Termék kosárba helyezése
A termék tulajdonságai
1453 tavaszán az oszmán törökök Konstantinápoly ellen vonultak valóra váltani a régi iszlám álmot: a keresztény Bizánc ezeréves fővárosának elfoglalását. A bekövetkező ostromban a védők kicsiny csapata szembeszállt a tízszeres túlerőben lévő roppant oszmán hadsereggel egy földön, vízen és föld alatt vívott hősies küzdelemben.

Roger Crowley (1951) angol nyelvet és irodalmat tanult a Cambridge-i Egyetemen, majd Isztambulba költözött. Ma az angliai Gloucestershire-ben él, és ismeretterjesztő történeti műveket ír. Fő témája a mediterrán térség története, Velencéről is jelent meg könyve. A hajóscsaládból származó brit író rengeteget utazik: az elmúlt években körbejárta a Fekete-tenger partvidékét, jelenleg Szicília körbehajózására készül.

„A huszonegy éves Mehmed szultán könyörtelen, ám újító, lobbanékony, ám sokoldalú és mindenekelőtt fáradhatatlan uralkodóként lép elénk e magával ragadó, üde és eleven könyv lapjairól – méltó utódja Nagy Sándornak és a római császároknak, akiket legalább annyira csodált, mint bármelyik muszlim hőst.”

–Malise Ruthven, Sunday Times
ISBN
9789633552117
Kiadó
Park Kiadó
Oldalszám
388
Kiadás éve
2016
Megosztom
Funkciók
Webáruház készítés