Új jelszó kérése
Termék részletek


Paul Johnson - A modern kor (új példány)

Paul Johnson - A modern kor (új példány)

-25%
Termék ára
4 600 Ft
Akció: 3 450 Ft3450
Kezdete: 2018.02.06   A készlet erejéig!
Termék kosárba helyezése
A termék tulajdonságai
A XX. század utolsó évtizedeiben történészek, filozófusok, esszéisták sora tette mérlegre "a technika századát". E megméretés során kiderült, hogy ez a valamikor szépreményű század milyen sok szörnyűséget hozott, hogy a világháborúkkal, a kétféle totalitárius diktatúrával mennyi boldogtalanság szakadt az elmúlt száz év alatt az emberiségre. Nagy igényű munkájában Paul Johnson negyven megírt könyvéhez gyűjtött tapasztalatait is belesűrítette a Modern Times-ba. Történészi, politikai, művelôdéstörténeti, szociológiai és természetesen irodalmi művek százainak "üledéke" van jelen ebben a vaskos kötetben, mely jó hatásfokkal használható kézikönyvként is. Mint azt Johnson a magyar kiadáshoz készült előszavában írja: "a jövő mindig rejtély marad, ezért semmit sem szabad elfelejtenünk abból, amire e század tanított bennünket."

A húsz fejezetből álló könyv részletesen elemzi a század meghatározó eseményeit, különös tekintettel a totalitárius államok működésére, a bolsevik és a fasiszta típusú államrend kialakulására. Vizsgálódásai az egész világot érintő jelenségekre vonatkoznak, nem szűkülnek Európára. Külön elemzést szentel az Egyesült Államok huszadik századi történetének, az európai politikában játszott szerepének, és természetesen sem az afrikai, sem az ázsiai változások nem maradnak ki az analízisből.

Paul Johnson műve nagyon sok információt tartalmaz, de stílusa révén mégis élvezetes, emészthető olvasmány. Aki ezt a művet türelmesen és figyelmesen végigolvassa, talán felelősségteljesebben fog viszonyulni a huszonegyedik századhoz.
ISBN
9789638678454
Kiadó
XXI. század Intézet
Oldalszám
930
Kiadás éve
2016
Megosztom
Funkciók
Webáruház készítés