Új jelszó kérése
Termék részletek


N. K. Jemisin - Az ötödik évszak (új példány)

N. K. Jemisin - Az ötödik évszak (új példány)

-25%
Termék ára
3 580 Ft
Akció: 2 683 Ft
Kezdete: 2018.08.02   A készlet erejéig!
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
A termék tulajdonságai
Három szörnyű dolog történik egyetlen nap leforgása alatt. A szürke kisvárosi életet élő Essun arra tér haza, hogy férje brutális módon végzett a kisfiukkal, majd elmenekült és erőszakkal magával vitte a lányukat. Eközben a hatalmas Sanze az egész világot befolyásoló birodalom, aminek találmányai évezredek óta a civilizáció alapjait képezik összedől, mert teljes lakossága egy őrült bosszújának áldozatául esik. S végül, a Rezdületlenként ismert kontinens szívében egy óriási, vöröslő repedés keletkezik, és az általa kiokádott hamu elsötétíti az eget. Egyesek szerint évekre. Mások szerint évszázadokra.

Ebben a haldokló és halálos világban Essun mindent meg fog tenni, hogy megmentse a lányát, és bosszút álljon a férjén. Az utolsó tartalékaiból tengődő, napfény, ivóvíz és művelhető termőföld nélkül maradt Rezdületlenben pedig kitörni készül a háború. Egy végső, nagy leszámolás a nemzetek közt, amit nem a hatalomért vagy a földért vívnak majd, hanem a túléléshez szükséges alapvető forrásokért. Essunt viszont nem érdekli, hogy az ismert világ összeomlik körülötte: ő maga fogja puszta kézzel elpusztítani, ha ezt kell tennie a lánya megmentéséért.

„Nagyratörő regény, melyben a főszereplő az utolsó oldalig képes meglepetést okozni. Jemisin munkássága alapjaiban változtatja meg a fantasyt.”

The Guardian

„Jemisin elegáns prózája és kegyetlen világa tökéletes alapot szolgáltat e lenyűgöző történetnek, melynek szereplői egy halálra ítélt világot próbálnak megmenteni.”

Publishers Weekly

„Összetett és rendkívüli.”

The New York Times
ISBN
9789634191063
Kiadó
Agave Kiadó
Oldalszám
360
Kiadás éve
2016
Webáruház készítés