N. K. Jemisin - Az ötödik évszak (új példány)

N. K. Jemisin - Az ötödik évszak (új példány)
Részletek
Három szörnyű dolog történik egyetlen nap leforgása alatt. A szürke kisvárosi életet élő Essun arra tér haza, hogy férje brutális módon végzett a kisfiukkal, majd elmenekült és erőszakkal magával vitte a lányukat. Eközben a hatalmas Sanze az egész világot befolyásoló birodalom, aminek találmányai évezredek óta a civilizáció alapjait képezik összedől, mert teljes lakossága egy őrült bosszújának áldozatául esik. S végül, a Rezdületlenként ismert kontinens szívében egy óriási, vöröslő repedés keletkezik, és az általa kiokádott hamu elsötétíti az eget. Egyesek szerint évekre. Mások szerint évszázadokra.

Ebben a haldokló és halálos világban Essun mindent meg fog tenni, hogy megmentse a lányát, és bosszút álljon a férjén. Az utolsó tartalékaiból tengődő, napfény, ivóvíz és művelhető termőföld nélkül maradt Rezdületlenben pedig kitörni készül a háború. Egy végső, nagy leszámolás a nemzetek közt, amit nem a hatalomért vagy a földért vívnak majd, hanem a túléléshez szükséges alapvető forrásokért. Essunt viszont nem érdekli, hogy az ismert világ összeomlik körülötte: ő maga fogja puszta kézzel elpusztítani, ha ezt kell tennie a lánya megmentéséért.

„Nagyratörő regény, melyben a főszereplő az utolsó oldalig képes meglepetést okozni. Jemisin munkássága alapjaiban változtatja meg a fantasyt.”

The Guardian

„Jemisin elegáns prózája és kegyetlen világa tökéletes alapot szolgáltat e lenyűgöző történetnek, melynek szereplői egy halálra ítélt világot próbálnak megmenteni.”

Publishers Weekly

„Összetett és rendkívüli.”

The New York Times
Adatok
ISBN
9789634191063
Kiadó
Agave Kiadó
Oldalszám
360
Kiadás éve
2016