Új jelszó kérése
Termék részletek


Mitchell Zuckoff: 13. óra (Új példány, megvásárolható, de nem kölcsönözhető!)

Mitchell Zuckoff: 13. óra (Új példány, megvásárolható, de nem kölcsönözhető!)

-25%
Termék ára
3 480 Ft
Akció: 2 608 Ft2608
Kezdete: 2018.08.10   A készlet erejéig!
Termék kosárba helyezése
Rövid leírás a termékről

Bengázi titkos katonái

A termék tulajdonságai
A Kadhafi-rendszer megbuktatása után Líbia második legnagyobb városában, Bengáziban, két amerikai létesítmény működött: a CIA kirendeltsége és egy kisebb diplomáciai képviselet. Mindkettőt civil jogállású fegyveresek, szerződéses magánvállalkozó operátorok és a Diplomáciai Védelmi Szolgálat ügynökei védték, minimális létszámmal.

2012. szeptemberében, a 9/11-i támadások évfordulóján helybeli iszlámista fegyveresek lerohanták a diplomáciai képviselet épületcsoportját, és megpróbálkoztak a CIA-létesítmény bevételével is. A merénylet során meghalt az Egyesült Államok líbiai nagykövete, a külügy egy másik munkatársa, valamint két operátor. Az ügyből hatalmas, Barack Obama elnököt és Hillary Clinton külügyminisztert is érintő politikai botrány kerekedett Washingtonban.

Ez a könyv az életben maradt amerikai védők – a leszerelésük óta fegyveres biztonsági vállalkozók – szemszögéből meséli el a bengázi csatát, és bepillantást enged mind az anarchiába süllyedő Líbia életébe, mind az amerikai külpolitika napi gyakorlatába.

A kötetből 2016-ban Michael Bay rendezett nagy költségvetésű filmet John Krasinski, David Giuntoli, Pablo Schreiber, Toby Stephens, Max Martini és James Badge Dale főszereplésével.
ISBN
9789634190400
Kiadó
Agave Kiadó
Oldalszám
320
Kiadás éve
2016
Megosztom
Funkciók
Webáruház készítés