Új jelszó kérése
Termék részletek


Mayank Chhaya-Az ember, a szerzetes a misztikus (új példány)

Mayank Chhaya-Az ember, a szerzetes a misztikus (új példány)

-25%
Termék ára
3 790 Ft
Akció: 2 838 Ft2838
Kezdete: 2018.06.28   A készlet erejéig!
Termék kosárba helyezése
A termék tulajdonságai
A dalai láma élete soha el nem évülő történet, lévén nem más, mint szülőhazája, Tibet története. Azé az országé, melynek múltját sokan próbálják megfejteni, jelenét megmagyarázni, s a jövőjében hinni.
Ezért is volt már időszerű, hogy megjelenjen egy olyan munka a dalai láma és Tibet számtalan szállal összefűződő történetéről, amely az elfogulatlanság, a higgadtság hangján szólal meg.

Talán nem véletlen, hogy Őszentsége a 17. Dalai Láma éppen egy keleti témákban járatos, indiai újságírónak adta a lehetőséget, hogy több tucat interjú után megírja róla ezt a hivatalos önéletrajzot.
Talán úgy ítélte, hogy az angolul író, de indiai kultúrában gyökerező szerző érti meg leginkább három énjét: az embert, a szerzetest, a misztikust. Egy magas rangú szerzetes szerint más, nem evilági okai voltak... Ki tudja?
Hitelességét mindenképpen erősíti, hogy a szerző azon ország szülötte, amely befogadta az emigrációba kényszerült dalai lámát, s így kevésbé eshetett azon nyugati szerzők hibájába, akik Őszentsége személyiségéből jobbára csak a szerzetest és a misztikust emelték ki.
A szerző megkísérli elmesélni egy ember történetét. Alapja sok lenyűgöző anekdota, és az az elbűvölő miszticizmus, amely a Dalai Láma intézményét veszi körül, s amely intézményt jelenleg Tenzin Gyatso személyesít meg.
ISBN
9789639711358
Kiadó
Trivium Kiadó
Oldalszám
278
Kiadás éve
2008
Megosztom
Funkciók
Webáruház készítés