Termék részletek


Kő András - Az isten tenyerén (új példány)

Kő András - Az isten tenyerén (új példány)

Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
A termék tulajdonságai
Dr. Kamuti Jenő a legnépszerűbb sportemberek egyike. Az volt versenyzőként, az volt orvosként, és az sportdiplomataként, nyolcvanegy éves korában, napjainkban is.
Öt olimpián – Rómában (1960), Tokióban (1964), Mexikóban (1968), Münchenben (1972) és Montrealban (1976) – képviselte a magyar színeket. Két egyéni olimpiai ezüstérem, fűződik a nevéhez: Mexikóban és Münchenben állhatott fel a dobogó második fokára. Tőrcsapatban világbajnok csapat tagja volt (Párizs, 1957). Az Universiadékon négy egyéni aranyérmet nyert, számos rangos viadal győztese és helyezettje. Tizennégyszeres magyar bajnok.
Sebészorvosként a sporttársadalom tagjainak megbecsült, bizalmát élvező gyógyítója. Nagyon sok sportembert is operált, és a mai napig szívén viseli a szenvedők sorsát.
Életművéért, a páston tapasztalt sportszerű magatartásáért az UNESCO 1977-ben Fair play-díjjal jutalmazta. Később a nemzetközi Fair Play Bizottság tagja lett, 2000-től pedig elnöke. Jelenleg az ötödik négyéves ciklusban áll a bizottság élén.
Volt a Magyar Vívó-szövetség elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság orvosi bizottságának a tagja, társadalmi megbízatásainak se szeri, se száma. Óriási rálátása van a világ sportjára és a hazai sporttársadalomra.
A Nemzet Sportolója, a Magyar Örökség díj kitüntetettje.
Közvetlen, sokat tapasztalt, színes életet élt, korszakos tanú, meghatározó személyiség itthon és külföldön, aki – legnagyobb érdeméül – kivívta az emberek őszinte elismerését és szeretetét. Pályafutása tanulságok halmaza, erkölcsi értékű erő mindazok számára, akik fogódzókat keresnek az élet éléséhez.
ISBN
9789638230249
Kiadó
Euro Press Média Kft.
Oldalszám
288
Kiadás éve
2018