Termék részletek


Julian Guthrie-Építsünk űrhajót! (új példány)

Julian Guthrie-Építsünk űrhajót! (új példány)

-25%
Termék ára
4 500 Ft
Akció: 3 373 Ft
Kezdete: 2018.10.19   A készlet erejéig!
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
A privát űrhajózás és a kereskedelmi űrutazás születésének hihetetlen története
A termék tulajdonságai
Egyedül, egy spártai fekete pilótafülkében Mike Melvill tesztpilóta az űr felé száguldott. Nyolcvan másodperce volt, hogy átlépje a hangsebességet, és elinduljon a célpont felé, amit eddig még egyetlen civil pilóta sem ért el.
Talán nem is tér vissza élve. Ha mégis, történelmet fog írni mint a világ első civil űrhajósa.

Ez a repülés egy olyan verseny eredménye volt, amit Peter Diamandis álmodott meg. Víziója szerint az új űrversenyben kis csapatoknak kellene elérniük azt,
amire azelőtt csak a világ nagy kormányai voltak képesek.
Amikor rádöbbent, hogy a NASA leépíti az emberes űrhajózást, nekifogott, hogy megteremtse a privát űrhajózás feltételeit. Ehhez a repülés aranykorából merített inspirációt. Charles Lindbergh azért tette meg a repülőutat Európába, hogy megnyerjen egy 25 000 dolláros díjat. Ez az út Lindberghet a világ leghíresebb emberévé tette, és felpezsdítette a repülési iparágat. Miért ne lehetne ugyanezt megcsinálni az űrhajózással? - gondolta Diamandis.

A lövedék alakú Space Ship One rakétarepülőt megépítő, és a 10 millió dolláros díjért induló többi csapat története egy rendkívüli történet a lehetetlenről, ami megvalósult.
Végül, ahogy Diamandis megálmodta, az eredmény nemcsak egy csapat győzelme lett, hanem egy új iparág és egy új korszak alapja is.
ISBN
9789632521015
Kiadó
Akkord Kiadó
Oldalszám
395
Kiadás éve
2018