Termék részletek


Halász Csilla-Budavári séták (új példány)

Halász Csilla-Budavári séták (új példány)

-25%
Termék ára
3 900 Ft
Akció: 2 923 Ft
Kezdete: 2018.09.15   A készlet erejéig!
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
Házak, terek egykor és most
A termék tulajdonságai
Házak, terek egykor és most
Régi képek, hangulatok Budavár múltjából, mellettük a mai fotó: ilyen volt a város - és ilyen lett
S hogy mi történt a két kép között eltelt időben? Ez a könyv mindent elmond, amit a Várnegyed emblematikus emlékhelyeiről tudni érdemes. Sőt, még annál is többet: történelmi kulisszatitkokat, nagy idők, híres emberek budavári történeteit.
Az egykori királyi palota és a Várnegyed minden lakóháza, középülete, temploma, szobra egy-egy történelmi regényt hordoz magában. A kötet e gazdag múltból kínál összegzést, egyúttal közös sétára is invitálva olvasóinkat. Ismert és kevésbé ismert helyszíneket mutat be, ízelítőt adva abból, mit rejtenek a falak. A könyv végén található térkép segítségével pedig bejárhatjuk a mai utcákat.
A régmúlt események mellett a kötet felvillantja a jövőt is: a terveket, melyek a Budai Várnegyed XXI. századi képét alakítják. Az archív és friss fotók képpárjai jól érzékeltetik, mennyi változás történt itt. Manapság egyre több külföldi turista járja ezeket az utcákat, és csodálkozik rá azokra a kincsekre, amelyek mellett mi talán nap mint nap elmegyünk. Ideje hát nekünk is újra felfedeznünk mindezt!
2. javított kiadás, új fotókkal.
ISBN
9786155444104
Kiadó
Látóhatár Kiadó
Oldalszám
124
Kiadás éve
2018