Fredrik Backman-A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb (új példány)

-25%
Fredrik Backman-A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb (új példány)
2 690 Ft
2 018 Ft
Részletek
Noah életében különleges szerepet tölt be nagyapja, akivel nagyon hasonlítanak egymásra, és akivel minden beszélgetés egy új kalanddal ér fel.
Nagyapó már rettentően öreg. Olyan öreg, hogy a dolgok kezdenek elmosódni a fejében. Szeretett számjegyei, remek ötletei, egy sátor a szigeten, a képek a fiáról, az unokájáról, nagyanyó emléke. Mindezek gyönyörűséges, szívszorító képekben kavarognak agyának egyre fáradó tekervényeiben. Olyan, mint egy kihunyóban lévő csillag. Vagy egy különleges táj, amely lassan eltűnik a vastag hótakaró alatt.

Ez a kötet az emlékekről és az elengedésről szól. Azért született, hogy az írója megértsen bizonyos dolgokat. És mi, az olvasói is megérthetünk általa valamit. Valami fontosat a búcsúzásról. Mert ez a könyv búcsú és találkozás egyszerre.

Íme a könyv előszava:

"Kedves Olvasó!

Az egyik példaképem egyszer azt mondta: „Az öregedésben az a legrosszabb, hogy az ember kifogy az ötletekből.” Azóta nem tudom kiverni a fejemből ezeket a szavakat, mert nekem is ez a legnagyobb félelmem: a képzeletem hamarabb cserbenhagy, mint a testem. És ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Az ember fura szerzet, mert látszólag jobban fél az öregedéstől, mint a haláltól.

Ez a kötet az emlékekről és az elengedésről szól. Egy szerelmes levél, egy apa búcsúja a fiától, egy nagyapa búcsúja az unokájától. Őszintén szólva nem azért írtam meg mindezt, hogy elolvassák. Hanem azért, mert rendszerezni szerettem volna a gondolataimat, és az a típus vagyok, aki csak úgy érti meg, ha leírva látja őket. Aztán mégis egy kis történet kerekedett belőle, amely arról szól, miként viselem el az általam ismert legjobb emberek elvesztését, azok hiányát, akik ugyanakkor mégis itt vannak velem, és hogyan akartam mindezt elmagyarázni a gyerekeimnek. Most elengedem, mert ér ennyit.

Ez a könyv a félelemről és a szeretetről is szól, amelyek általában kéz a kézben járnak. Vagy még inkább az időről. Amíg még van időnk.

Üdvözlettel:

Fredrik Backman"
Adatok
ISBN
9789633245125
Kiadó
Animus Kiadó
Oldalszám
96
Kiadás éve
2017
Hasonló termékek